gaśnie, szarpie itd

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mieczyk
Nowicjusz
Nowicjusz

gaśnie, szarpie itd

Post autor: mieczyk » ndz lip 29, 2007 20:50

Na samym początku jako, że jestem nowy na forum chciałem się przywitać. Pozdrawiam wszystkich:)

Teraz przejdę do meritum sprawy. Jeżdżę Golfem 1.3 MH. Do wczoraj było wszystko ok, z konieczności zatankowałem trochę wachy na stacji benzynowej w jakimś pipidołku :grrr: . Po przejechaniu 100 m zaczęły sie problemy. Przy ruszaniu musiałem mu wcisnąć gaz w podłogę żeby nie zgasł i bardzo delikatnie puścić sprzęgło. Jak już ruszyłem to przyspieszał nieregularnie, wytworzyły się "dziury w przyspieszaniu" - wzrostowi obrotów nie towarzyszył wzrost prędkości, czasem coś "zaskoczyło" i wtedy jazda przypominała tą z przed awarii. Takie dolegliwości występują na wszystkich 5 biegach :). Specjalnego spadku mocy nie zaobserwowałem, po kilkunasto kilometrowej jeździe objawy zmniejszają swoje nasilenie. Zauważyłem także, że przy dodaniu gazu na 3,4 biegu silnik szarpie - przedtem tego nie było. Jako, że jestem prawie kompletnym laikiem w mechanice to może podpowiecie od czego powinienem zacząć szukać usterki? Starałem się opisać w miare dokładnie patologię silnika (?), jeżeli byłyby jakieś niejasności to napiszę ponownie.
Na marginesie dodam, że prewencyjnie chciałem zrobić przegląd gaźnika (z tego co sie orientuje to jest to gaźnik Pierburg 2E) ale najbliższy zakład o którym wiem, zajmujący sie regulacją znajduje się 80 km od mojego miejsca zamieszkania, więc dałem sobie siana. Jakby na forum był ktoś z okolic Jasła, Krosna mający pojęcie o regulacji/ naprawie gaźników niech da znać :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » ndz lip 29, 2007 20:58

świetnie że wogóle ktos sie chce p;odjąc regulacji pier. 2e
być moze to paliwo?? to moze być tylko zbieg okoliczności zapłon tu bym się przyjrzał blizej
zatankuj na wszelki wypadek doberego paliwa

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » pn lip 30, 2007 00:02

Witam
Naprawde ciezko cokolwiek powiedziec . Mam ten sam gaznik . Jesli nie bylo nic tam wymieniane a wyglada jakby juz przydałoby sie zeby było :grin: to mozliwe ze któras uszczelka przepuszcza. Mam na mysli podstawe gaznika lub usczelke pod pokrywa filtra powietrza. Aparat w jakim stanie jest. Trzeba dokładnie okreslic usterke zeby nie wymienic po silnika. Najpierw okresl stan ww podzespolow.

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”