Zamulony 1.4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Zamulony 1.4
Witam!
Posiadam Golfa III 1.4 '95r.
Od wczoraj ma dziwne objawy, silnik wpadł w drgania jak disel i jest strasznie zamulony. Wymieniłem rozdzielacz, sprawdziłem świece i nadal to samo. Bez gazu, sama benzyna
Czy ktoś ma jakis pomysł?
Posiadam Golfa III 1.4 '95r.
Od wczoraj ma dziwne objawy, silnik wpadł w drgania jak disel i jest strasznie zamulony. Wymieniłem rozdzielacz, sprawdziłem świece i nadal to samo. Bez gazu, sama benzyna
Czy ktoś ma jakis pomysł?
-
- Nowicjusz
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
teraz bardzo dobrze - ABD to kod silnika i to chodziło . Wystarczyło żebyś dopisał że to monowtrysk. Dobrze podejrzewasz zawory ale mam nadzieje, że sprawdziłeś czy przypadkiem rozrząd Ci nie przeskoczył o ząbek - objawy są mniej więcej podobne. Czy pod pojeciem rozdzielacz masz kopułkę czy cały aparat bo jeśli cały aparat to niezbędna jest regulacja zapłonu (wystarczy lampą na 6 stopni) a jeśli wymieniłeś na podróbkę z allegro z czujnikiem halla no name to tak będzie się działo - nie raz tego doświadczyłem.
[ Dodano: 27 Lip 2007 20:24 ]
sprawdź też koniecznie w nocy kabelki - czy nie ma przebicia i cewkę czy nie świeci
[ Dodano: 27 Lip 2007 20:24 ]
sprawdź też koniecznie w nocy kabelki - czy nie ma przebicia i cewkę czy nie świeci
-
- Nowicjusz
- Grzegorz_r
- Mały gagatek
- Kontakt: