uszkodzony szyber

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pit89
Nowicjusz
Nowicjusz

uszkodzony szyber

Post autor: pit89 » czw lip 26, 2007 07:57

Czy moze mi ktoś pomóc!! Mam uszkodzony szyberdach, Golf 3, podejrzewam przełącznik. Chciałbym sie dowiedzieć na które zaciski złącza przy panelu sterowania silnikiem, tj. 1,2,3,4, jest podawany sygnał (złącze ma zacisków 1,2,3,4,5,6) z przełącznika pozycji szyberdachu. Chodzi mi o wszystkie pięć położeń, tj. na jakie zaciski spośród 1,2,3,4 idzie sygnał gdy nie dotykam przełącznika, gdy odmykam, gdy zamykam, gdy unoszę do góry i w dół
<br> Obrazek

jarekwolijn
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarekwolijn » czw sie 30, 2007 17:33

Prawdopodobnie tak, ale musisz sprobowac bo jescze tego nie przerabialem, a nie mam schematu sterownika, zeby jednoznacznie to stwierdzic. Przetnij kolo wtyczki jak cos nie bedzie dzialac zawsze mozna bedzie zlaczyc ponownie, najlepiej zaizolowac rurka termokurczliwa.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 30, 2007 17:51

Trzeci kabel czarno biały to zasilanie odetniesz i kaputt. Daj lepiej fotkę wtyczki włącznika a nie silniczka

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

jarekwolijn
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarekwolijn » czw sie 30, 2007 21:37

Paweł Marek pisze:Trzeci kabel czarno biały to zasilanie odetniesz i kaputt.
Trzeci kabel jest zielony, "+" zasilania jest na 5 (czarno - czerwony), ale jak odlaczylem ten zielony to zgasla zaroweczka w klawiszu od szybra, i dzialalo tylko podnoszenie i opuszczanie, czyli tak jak przypuszczalem i jak chcial "daniel2505".
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw sie 30, 2007 21:43 przez jarekwolijn, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”