drgania w mk3 1.9 d

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
camelmk
Mały gagatek
Mały gagatek

drgania w mk3 1.9 d

Post autor: camelmk » czw kwie 07, 2005 11:47

wiadomo, ze to diesel i na wolnych obrotach zawsze bedzie sie trzasl, ale ostatnio trzesie sie bardziej, a przy przyspieszaniu oprocz tego brzeczy, najgorzej jest w zakresie obrotow 1800 - 2500 nie wiem czy to moze kwestia tlumika, albo ze sie poluzowala ta blacha pod silnikiem, moze macie podobne doswiadczenia - a jak sprawdzi czy poduszki pod silnikiem sa ok ?

w sumie 200 KM

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Re: drgania w mk3 1.9 d

Post autor: Gitner » czw kwie 07, 2005 12:41

camelmk pisze:wiadomo, ze to diesel i na wolnych obrotach zawsze bedzie sie trzasl, ale ostatnio trzesie sie bardziej, a przy przyspieszaniu oprocz tego brzeczy, najgorzej jest w zakresie obrotow 1800 - 2500 nie wiem czy to moze kwestia tlumika, albo ze sie poluzowala ta blacha pod silnikiem, moze macie podobne doswiadczenia - a jak sprawdzi czy poduszki pod silnikiem sa ok ?
Jesli chodzi o brzeczenie przy 1800 - 2500 obr to tlumik i pewnie srodkowy, a drgania to raczej poduszka pod silnikiem.. Tez jestem ciekaw jak mozna sprawdzic poduszke bez wymontowywania

Pozdro
Gitner

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”