Jak zdjąć tapicerkę boczną w 3-drzwiowym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wojtas.l
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Jak zdjąć tapicerkę boczną w 3-drzwiowym

Post autor: wojtas.l » czw lip 12, 2007 14:51

witam
proszę o radę (może jakiś link) bo pewnie temat poruszany wiele razy na forum (chociaż nic nie znalazłem do 3 drzwiowego) --jak zdjąc tapicerkę spod szyby (obok tylniej kanapy) w sposób aby ją pewnie zamontować tak aby nie byłó śladu że coś było ściągane odkręcane.
Nie wiem co mam pod tą tapicerką ale gdy auto postoi wsłońcu kilka godzin a następnie ruszę nim po nie wielkich dziurach zaczyna się "odzywać" (dzieje się to tylko z jednej strony auta) Wiem że plastiki jak sie nagrzeją to lubią się "odzywać" --ale nie wiem dlaczego tylko z jednej strony?
Pozdrwiam
Ostatnio zmieniony czw lip 12, 2007 16:53 przez wojtas.l, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
korsarz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: korsarz » czw lip 12, 2007 15:46

obok drzwi sa 3 śruby wykrec. WYjmij tylne siedzenia. ODkręc te plastikowe niby śróby/spinki. Odkręc ten trzpień na to co sie zatrzaskuje siedzenie. boczek podnies do góry. Zaraz i ja sie za to biore ponownie bo mi skrzypi :/

Kolarz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Kolarz » czw lip 12, 2007 21:04

...i na dole, przy progu jest jeszcze jedna spinka :)

PS. Jesteś pewny, że to trzeszczenia to z tyłu? Zachęcam, abyś następnym razem spróbował otworzyć drzwi i sprawdził czy dalej trzeszczy. U mnie przyczyna była inna...

Kolarz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”