Witam. Mam problem z odpalaniem mojego golfa. Nie chce on mi odrazu odpalić. odpala dopiero za drugim lub trzecim razem bez znaczenia czy ciepły czy zimny.
udało mi się ustalić że w momencie gdy nie chce silnik załapac to nie ma napiecia w głównym przewodzie który idzie od cewki do aparatu zapłonowego.
Byłem na kompie nic nie wykazało.
WYMIENIŁEM:
- CEWKE ZAPŁONOWĄ NA NOWĄ
-PRZEKAZNIK GŁÓWNEGO NAPIECIA NR. 30
-CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU.
A jak odpali to jest wszystko wpozadku, nie gasnie nie szarpie silnik chodzi tak jak powinien.
Ja juz niemam więcej pomysłów co to może byc.
MOŻE KTOS Z WAS MI POMOŻE, PROSZE O JAKIEŚ RADY I Z GÓRY WIELKIE DZIEKI.
odpala za drugim lub trzecim razem.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- GarageBoy
- Forum Master
- Kontakt:
Niestety jest to częsta i prawie nie do wykrycia przyczyna
Oto mój temacik o podobnej przypadłości. Co prawda inny silniczek ale objawy podobne
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=79499
Niestety do tej pory zmagam się z tym problemem. Niestety bez skutecznie
Oto mój temacik o podobnej przypadłości. Co prawda inny silniczek ale objawy podobne
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=79499
Niestety do tej pory zmagam się z tym problemem. Niestety bez skutecznie
Re: odpala za drugim lub trzecim razem.
Jak podczas uruchamiania gasną ci kontrolki na liczniku to prawdopodobnie masz uszkodzoną kostkę stacyjki.Spróbuj uruchomić silnik omijając kostkę.krzaś pisze:Witam. Mam problem z odpalaniem mojego golfa. Nie chce on mi odrazu odpalić. odpala dopiero za drugim lub trzecim razem bez znaczenia czy ciepły czy zimny.
udało mi się ustalić że w momencie gdy nie chce silnik załapac to nie ma napiecia w głównym przewodzie który idzie od cewki do aparatu zapłonowego.
-
- Nowicjusz
Jakby gasły kontrolki to padnięty akumulator, a jak kontrolki nie gasną a rozrusznik milczy (to był mój przypadek) to kostka stacyjkiLUSKA pisze:Jak podczas uruchamiania gasną ci kontrolki na liczniku to prawdopodobnie masz uszkodzoną kostkę stacyjki.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....