Szybka licznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Szybka licznika
Mam pytanko mam licznik z zegarem zamiast obrotomierza i kupiłem zegary z obrotkiem ale nie maja szybki, jakim sposobem odkleić szybkę od mojego starego licznika żebym mógł go wsadzić do nowego??
Ta szybka nie jest wklejona tylko podłożona pod czarną ramkę. Po wyjęciu zegarów zobaczysz z tyłu śrubki, które trzeba wykręcić. Po ich wykręceniu daje się zdjąć ramkę i szybkę.
edit: a może to były zatrzaski? nie pamiętam. Zrobiłem kilka zdjęć swoich zegarów, ale w większym negliżu
edit: a może to były zatrzaski? nie pamiętam. Zrobiłem kilka zdjęć swoich zegarów, ale w większym negliżu
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2007 22:27 przez Wypij, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Dzięki za podpowiedzi postaram się zabrać za to po weekendzie i zobaczymy jak pójdzie.
Postanowiłem się zabrać za to dziś i mam problem z tego co oglądam te zegary to nie widze żeby ta ramka się ściągała jakoś Macie może jakieś foty rozebranego zegara??
Postanowiłem się zabrać za to dziś i mam problem z tego co oglądam te zegary to nie widze żeby ta ramka się ściągała jakoś Macie może jakieś foty rozebranego zegara??
Ostatnio zmieniony sob lip 07, 2007 12:33 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jak koledzy pisali z tyłu na obwodzie są śróbki, odkręcasz je i ścigasz ramkę z szybką, chyba że ty masz ramkę bez szybki, bo ją ktoś oderwał. Ciężko to odkleić, szybka jest zgrzewana z ramką, cienkim skalpelem czy nożykiem trzeba po obwodzie pomalutku odwarstwaić..
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.