Witam.
Mam proble gdy w czasie jazdy z małą prędkością zahamuje to samochód hamuje prosto a gdy prędkość jest większa to przy mocniejszym hamowaniu sciaga samochów w lewo i kierownice troche wyrywa.Byłem na stacji diagnostycznej i koleś powiedzial ze hamulce są dobre ale zabardzo w to niechce mi sie wierzyc bo przy hamowaniu slychac odglos scierania sie ale nie jestem pewny czy do wymiany sa szczeki hamulcowe z tyłu czy któryś z przednich hamulców sie blokuje.Może mi kotś pomuc?
Z góru dziekuje
PRECYZUJ TEMATY !!! REGULAMIN FORUM !!!
Sciaga przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sciaga przy hamowaniu
Ostatnio zmieniony czw lip 05, 2007 22:44 przez Dzejek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie powinno być słychać, trzeba wszystko obejrzeć, klocki, tarcze, bębny, czy prowadnice zacisków albo tłoczki nie zapieczone, z tyłu czy regulatory szczęk działają. Jak mocno wyrywa kierownicę to raczej problem dotyczy przoduDzejek pisze:slychac odglos scierania
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
U mnie jest podobnie i to raczej hamulce z przodu za to odpowiadaja. Albo klocki sa nierowno starte co wynika z tego ze mozliwe tzreba odpowitrzyc układ. albo masz zle ustawiona zbieznosc. Obie te przyczyny sa rowniew porawdopoodopbne. Ja wymienilem klocki i okazalo sie ze jeden byl 3 razy grubszy od drugiego. Odpowietrzylismy z kumplem uklads imna razie jest okk scieraja sie rowno i nie sciaga. JEdynie to musze ejszczze zbieznosc ustawicx bo mi sciaga autyo podczas szybkiej jazdy.
Sprawdz to :DD
U mnie jest podobnie i to raczej hamulce z przodu za to odpowiadaja. Albo klocki sa nierowno starte co wynika z tego ze mozliwe tzreba odpowitrzyc układ. albo masz zle ustawiona zbieznosc. Obie te przyczyny sa rowniew porawdopoodopbne. Ja wymienilem klocki i okazalo sie ze jeden byl 3 razy grubszy od drugiego. Odpowietrzylismy z kumplem uklads imna razie jest okk scieraja sie rowno i nie sciaga. JEdynie to musze ejszczze zbieznosc ustawicx bo mi sciaga autyo podczas szybkiej jazdy.
Sprawdz to :DD
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
-
- Ma gadane