Można zalać skrzynie olejem ale od góry?? 2Y
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt:
Można zalać skrzynie olejem ale od góry?? 2Y
Panowie odebrałem skrzynie biegów z remontu i teraz musze ją zalać olejem
Tylko jak to zrobić? Wg książki trzeba odkręcić śrubę imbusową chyba 17, i wlac olej strzykawką. Tyle że ja nie posiadam strzykawki i moje pytanie brzmi czy moge zalać ją od góry tzn odkręcić śrubę chyba 24 na samej górze nad wodzikami i wlewąc olej tamtędy? Jeśli macie jakieś pomysły to napiszcie bi jutro chcę odpalić 
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt:
jeżeli chodzi o olej w skrzyni biegów to jednak musisz odkręcić kluczem imbusowym w celu sprawdzenia stanu oleju!!!
jak odkręcisz śrubę i zacznie się mały wyciek oleju to nic nie bój tak ma być.
optymalny stan oleju w skrzyni biegów to moment przestania wycieku po odkręceniu śruby imbusem. olej wtedy jest na optymalnym stanie. w tym momencie wiesz jak masz stan i warto raz na rok odkręcić i sprawdzić ile tego oleju jest wstrzykując trochę oleju.
pozdro. trochę się rozpisałem ale mam nadzieje ze pomogłem.
jak odkręcisz śrubę i zacznie się mały wyciek oleju to nic nie bój tak ma być.
optymalny stan oleju w skrzyni biegów to moment przestania wycieku po odkręceniu śruby imbusem. olej wtedy jest na optymalnym stanie. w tym momencie wiesz jak masz stan i warto raz na rok odkręcić i sprawdzić ile tego oleju jest wstrzykując trochę oleju.
pozdro. trochę się rozpisałem ale mam nadzieje ze pomogłem.