nie odpala po wymianie klocków hamulcowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie odpala po wymianie klocków hamulcowych
Witam,
klocki zdarły się całkowicie. kupiłem klocki ferodo do mojego golfa 3 2.0 (115). wymieniłem lewą stronę, wszystko ok, sprawdziłem, odpaliłem chodzi. ponieważ musiałem wyjśc z domu drugą stronę robił mój ojciec. tak zrobił że teraz samochód nie chce odpalić. po przekręceniu zapłonu jest takie bardzo szybkie drrr tak długo aż będę go kręcił. nie odpala. być może zrobiło się jakieś zwarcie. teraz pytanie: czy przy klockach, tarczach jest jakaś elektronika która mogla się uszkodzić (jakieś czujniki, przewody elektrycznie czy coś)? akumulator jest dobry.
bardzo proszę o pomoc, bo na poniedziałek chciałbym mieć już zrobiony samochód do pracy.
pozdrawiam
klocki zdarły się całkowicie. kupiłem klocki ferodo do mojego golfa 3 2.0 (115). wymieniłem lewą stronę, wszystko ok, sprawdziłem, odpaliłem chodzi. ponieważ musiałem wyjśc z domu drugą stronę robił mój ojciec. tak zrobił że teraz samochód nie chce odpalić. po przekręceniu zapłonu jest takie bardzo szybkie drrr tak długo aż będę go kręcił. nie odpala. być może zrobiło się jakieś zwarcie. teraz pytanie: czy przy klockach, tarczach jest jakaś elektronika która mogla się uszkodzić (jakieś czujniki, przewody elektrycznie czy coś)? akumulator jest dobry.
bardzo proszę o pomoc, bo na poniedziałek chciałbym mieć już zrobiony samochód do pracy.
pozdrawiam
-
- Użytkownik
Doładuj akumulator, pewnie miałeś otwarte drzwi, paliła się lampka, grało radio. A bateria może nie najnowsza??? To mi pierwsze nasuneło się na myśl. Ja bym od tego zaczął. Powodzenia.
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 21:24 przez michal0604, łącznie zmieniany 1 raz.
michal0604
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
albo jak bendix jest zepsuty, ale pytający nie ma więcej pytań więc można iść spać.miś fazi pisze:takie drrr wydaje elektromagnes rozrusznka jak jest słaby akumulator
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sprawdz w pierwszej kolejnosci; czy iskra jest, czy paliwo podaje. Odgłos krecenia rozrusznikiem jest taki jak wczesniej (gdy odpalał) ?
Ostatnio zmieniony sob cze 30, 2007 11:17 przez tomyart, łącznie zmieniany 1 raz.
witam,
na pierwszy ogień poszedł rozrusznik. poprosiłem 2 sąsiadów żeby popchali i odpaliłem z po pychu. odpalił. pojeździłem chwilkę, wróciłem do domu, zgasiłem. z ciekawości jeszcze raz zakręciłem i o dziwo odpalił bez problemu. trochę to niepokojące, bo gdy coś się stanie w trasie to będzie mały problem. no cóż. pewnie szczotki w rozruszniku się zawiesiły. na razie jeździ
dziękuje wszystkim za pomoc.
pozdrawiam, miłego dnia, szerokości, bajo.
na pierwszy ogień poszedł rozrusznik. poprosiłem 2 sąsiadów żeby popchali i odpaliłem z po pychu. odpalił. pojeździłem chwilkę, wróciłem do domu, zgasiłem. z ciekawości jeszcze raz zakręciłem i o dziwo odpalił bez problemu. trochę to niepokojące, bo gdy coś się stanie w trasie to będzie mały problem. no cóż. pewnie szczotki w rozruszniku się zawiesiły. na razie jeździ
dziękuje wszystkim za pomoc.
pozdrawiam, miłego dnia, szerokości, bajo.