1.3 MH , falujące wolne obroty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pim
MK2 lover
MK2 lover
Kontakt:

1.3 MH , falujące wolne obroty

Post autor: Pim » pt cze 29, 2007 00:08

Witam

Odkąd tylko zaczęłem ruszać samochód obroty falowały - myślałem że to wina gaźnika - jestem świeżo po wymianie na weberka(ach ten dźwięk:) ), zgodnie z poradą Kamila W. .

Uszczelnione jest wszystko dokładnie - lewego nie łapie , a obroty jak falowały tak falują.

Zauważyłem że gdy następuje spadek obrotów(w regularnych odstępach czasu) to z rury wydechowej następuje zwiększona emisja spalin...(jakby sobie bączka puścił;) )

Co najpierw brać pod uwagę: świece, przewody WN, czy rozdzielacz? Czy może coś innego?

Pozdrawiam

PS: faluje w zakresie ~300 obrotów - jeszcze muszę wolne ustawić na odpowiedni poziom , a narazie nie chce szaleć z silnikiem - uszczelkę pod pokrywą zaworów mam do wymiany. Leje się strumieniami prawie olej;)
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 01:38 przez Pim, łącznie zmieniany 3 razy.

Moje Corrado G60 LC6U
Jetta mk3 GL 2.0 automatic
Vento GLX LC3U 1Z + 400 ohm ;)

Awatar użytkownika
Golfiarz217
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Golfiarz217 » pt cze 29, 2007 10:55

Pim pisze:świece, przewody WN
możesz też sprawdzic palec i rozdzielacz. Ja miaęłm podobne objawy jak Ty i pojechałem do mechaniorów na komp i wyszło że walnięty jest czujnik położenia przepustnicy czli to dziadostwo. Mozesz mieć również zle ustawiony zapłon. Obrazek

MK2 1.6 D , 87r był....
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...

Awatar użytkownika
Pim
MK2 lover
MK2 lover
Kontakt:

Post autor: Pim » pt cze 29, 2007 17:53

Zapłon , może - ale jak przesuwa się sam z biegiem lat. Kiedyś chodził idealnie silnik, postał prawie rok bez używania u szaleć zaczął;)

PS: Mam webera jak już napisałem więc problemy z gaźnikiem raczej można odrzucić;)

Moje Corrado G60 LC6U
Jetta mk3 GL 2.0 automatic
Vento GLX LC3U 1Z + 400 ohm ;)

Awatar użytkownika
krzyzak
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: krzyzak » ndz maja 11, 2008 17:18

witam wszystkich i odrazu przystepuje do zadania pytania bo juz nie wyrabiam z moim golfikiem IV. Moze ktos sie spotkał z takim przypadniek i udało mu sie to dziadostwo usunac.
Falujące obroty Golf IV 1.6 '98
Mój problem polega na tym że na biegu jałowym np. w momencie jak dojeżdżam do skrzyżowania falują obroty silnika tak od około 900 obr. do 1200 obr i po jakim czasie spadną na 900 obr. Czasami jest ok ale rzadko się to zdarza.W jaki sposób sie z tym uporać?
Jak ktos to odczyta to bardzo ale bardzo prosze o porade bo u mechanikow nic sie nie dowiaduje ,tylko słysze słowa ze z tym mozna jezdzic. Moze i mozna ale to denerwuje wrrrrrrrr

Obrazek
Obrazek

:gora:-------------------krzyzako-wóz----------------------- :gora:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz maja 11, 2008 18:07

krzyzak, od razu prośby do ciebie. Po pierwsze należy założyć własny temat - co ma wspólnego gaźnik z zaawansowanym wtryskiem, po drugie dopisz jeszcze typ silnika - dla zgodności z regulaminem, po trzecie temat falowania w MK4 z tym silnikiem był poruszany wielokrotnie, na dole strony masz wyszukiwarkę i najpierw jej użyj.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
krzyzak
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: krzyzak » ndz maja 11, 2008 22:12

ok spoko sorki sorki :( szukam juz wszedzie pomocy :( i nie moga znalesc prawidłowego forum.Jezeli to mozliwe to jak mozesz to skieruj mnie do odpowieniego
JESZCZE RAZ SORKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Obrazek
Obrazek

:gora:-------------------krzyzako-wóz----------------------- :gora:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”