Witam.
Chciałbym przerobić zapłon w moim golfiku na tradycyjny, czyli hall daje impuls do modułu, modół na cewkę itd. W chwili obecnej mam zapłon troche bardziej skomplikowany gdyż sygnał z halla idzie jeszcze przez komputer. Tak jak orginalnie w silniku 1.6 PN z elektronicznym gaźnikiem. W tym problem że ja wyjołem ten elektroniczny gaźnik-teraz mam prostszy bez elektroniki i boje się że komp troche warjuje iniepotrzebnie przestawia mi zapłon.
Potrzebuje schematu jak to pokolei połączyć( tak jak np w RF) wiem że nie jest to bardzo skomplikowane a jednak sprawia mi trudność.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Jak przerobić zapłon na tradycyjnie sterowany.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
TSZ-H czyli sterownik do zapłonu z czujnikiem halla i tak musi być , nie widziałem zapłonu na hallu bez sterownika , chyba ze przerobisz sobie aparat zapłonowy na standartowy przerywacz , czyli młoteczek i kowadełko , wtedy odpadnie sterownik , lambda itd , chyba ze sie myle , może były zapłony na hallu bez sterownika
To jest własnie odpowiedni schemat, sam aparat zapłonowy ("z podciśnieniem"), wzmacniacz zapłonu (N41) i cewka. Aparatu z Hallem nie da się prościej podłączyć.
Ostatnio zmieniony wt cze 26, 2007 08:15 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.