Malowanie nadkoli "Bitexem" z tyłu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
Kontakt:

Malowanie nadkoli "Bitexem" z tyłu

Post autor: kupszczelisty » śr cze 20, 2007 12:04

Mam pytanie, z tyłu już widać farbe i stwierdziłem że nadkola wymaluje sobie samemu i mam jedno pytanie, czy malując prawą strone mam ściągać cały wlew paliwa z rurą do baku??, nawet nie wiem jak to ściągnąć i jakie mogą być problemy, np żeby mi się brud nie dostał do paliwa itd.

Co jeszcze powinienem zrobić przed pomalowaniem, ściągam też zderzak, wszystko oczyszczam z syfu i korozji, puźniej korozje zamaluje minią i jak wyschnie nakładam bitex

greg

Post autor: greg » śr cze 20, 2007 12:40

przede wszystkim to dobry karcher i wymyć na błysk wszystko, dopiro potem kobinuj, al eja bym nie demontował tylko całość zamalował

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr cze 20, 2007 12:47

kupszczelisty pisze: mam ściągać cały wlew paliwa z rurą do baku?
moim zdaniem sciąg. Miedzy rurą do baku a nadkolem jest przestrzeń w której zalega sól i tam oraz obok wlewu pod gumą u mnie były pierwsze ogniska korozji.
Zbiornik łatwo wyciągnąć, guma wokół wlewu ma pierścień zabezpieczający, wyciąg go, resztę zobaczysz, to łatwe. Tylko wyjeździj paliwo żeby zbiorniki był lekki.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

GOLFSTROM_MK_II

Post autor: GOLFSTROM_MK_II » czw cze 21, 2007 12:12

osobiście nie polecam bitexu bo to jedna wielka lipa sam tak kiedyś robiłem i po zimie wydarło go doszczętnie jesli chcesz to robić na dłuższy czas to zainwestuj w baranka do pistoletu o niebo lepszy efekt

szatanek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szatanek » czw cze 21, 2007 14:18

Święta racja baranek o niebo lepszy, najlepszy do pistoletu ale jak nie masz spręzarki to i w sprayu moze być.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”