wyjąca pompa wspomagania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

wyjąca pompa wspomagania

Post autor: misiek » pn cze 18, 2007 08:49

witam, dziwna sprawa sie u mnie w passku dzieje, wyje mi pompa od wspomy w trakcie kręcenia kierownicą, olej jest (min. za mało na postoju) ale krąży bardzo spieniony, w trakcie pracy pompy w zbiorniczku go praktycznie niema (tzn. poziomu), tylko sie przelewa w nim - czyżby to za niski poziom był? co wy na to? mam nadzieję ze pompa nie zdechła :crazy:
dodam że wczoraj pojechałem do miasta było ok (tzn. cicho) a za 20 min miałem jechać do pracy i zaczęła pompa wyć :blush:
Ostatnio zmieniony pn cze 18, 2007 08:51 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.

:-k ...

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » pn cze 18, 2007 09:11

Zmień płyn od wspomagania bo nie powinien się pienić i powinno go być opcjonalnie między max a min. wiec jezeli bez krecenia kiera masz min to przy skrecaniu poziom opada. Sprawdz jeszcze czy masz naciągnięty pasek od wspomagania

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn cze 18, 2007 09:12

misku :bajer: wydaje mi się że moze zasysac powietrze i dlatego nie wytwarza sie odpowiednie cisnienie pieniący olej to znak ze jest w nim powietrze

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pn cze 18, 2007 09:19

herflik95 pisze:powinno go być opcjonalnie między max a min
na zimnym oleju powinno być go tyle by osiagał stan MIN lub 2 mm nad nim
dziejo heja, no własnie też mi sie widzi że albo za mało albo ciagnie gdzieś powietrze, ale układ suchy - jedynie pod zbiornikiem jest zapocone na złączce węża ale tak było od kiedy go mam no i plam nie zostawia

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » pn cze 18, 2007 10:22

misiek10111, mam nadzieje że to nie pompa zaczyna świrować , ale gdyby już jej czas przyszedł to masz tu namiar na regenerowane pompy w rozsądnej cenie, mają tam wszystkie typy pomp wspomagania jakie były montowane do VW , sam u nich brałem pompe i jest bez zarzutu : http://www.aps.net.pl/sklep/index_.php? ... 0324_50389

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pn cze 18, 2007 11:15

homsky dzieki napewno sie przyda... ale nie teraz, wszystko jasne -- zbyt niski poziom oleju powodował ze pompa sie zapowietrzała (olej sie pienił) i wyła jak potepieniec, po dolaniu oleju (200 ml - koszt 6 zł) wszystko ucichło, teraz nie pozostaje nic jak tylko szukać dlaczego oliwa znikła
dzięki wszystkim :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”