Centralny - problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Centralny - problem
Witam i pozdrawiam.
Mam problem z centralnym zamkiem pneumatycznym.
Otóż z dnia na dzień przestały mi się otwierać drzwi: od kierowcy, za kierowcą i pasażera natomiast tylne prawe się otwierają. Otwiera się też klapa tylna i wlew paliwa.
Pomka pracuje za długo bo jakieś 10 sek. potem się wyłącza.
Gdzie szukać problemu ?
Mam problem z centralnym zamkiem pneumatycznym.
Otóż z dnia na dzień przestały mi się otwierać drzwi: od kierowcy, za kierowcą i pasażera natomiast tylne prawe się otwierają. Otwiera się też klapa tylna i wlew paliwa.
Pomka pracuje za długo bo jakieś 10 sek. potem się wyłącza.
Gdzie szukać problemu ?
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Klapa i tylne prawe drzwi działają, bo są najbliżej pompki. Wszystko wskazuje na nieszczelność, ale nie brałbym się od razu za rozbiórkę drzwi. Otwórz niedziałające drzwi na oścież i zdejmij gumowe zabezpieczenie którym biegną przewody z auta do drzwi. Znajdziesz tam zielony wężyk. Sprawdź, czy dobrze siedzi w gnieździe. Z wiekiem ten przewodzik zdaje się chyba kurczyć i traci elastyczność – jeśli znowu Ci wypadnie, najlepiej go przedłużyć. Stawiam na przednie drzwi pasażera. Pozdrawiam
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A mam pytanie natury takiej: zaopatrzyłem się w oryginalny kluczyk scyzoryk dołączylem do niego grot i tyle. Nie posiadam żadnej centralki od zamka więc chcę podpiąć jakąś gdzieś koło przekaźników bądź koło pmpki centralnego tylko czy tą centralkę dało by się jakoś zestroić z płytką pilota tego w kluczyku?
Nie da rady, ale mozna kupic sterownik badz alarm ktorego plytka z pilota pasuje do ori scyzoryka.lasot pisze:czy tą centralkę dało by się jakoś zestroić z płytką pilota tego w kluczyku?
Ktos kiedys sprzedawal na forum takie alrmy, musisz uzyc szukajki...
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
OK. znalazłem już coś takiego podobnego.inek01 pisze:Nie da rady, ale mozna kupic sterownik badz alarm ktorego plytka z pilota pasuje do ori scyzoryka.
Ktos kiedys sprzedawal na forum takie alrmy, musisz uzyc szukajki...
zerknij na aukcję na alledrogo
http://moto.allegro.pl/item206980683_al ... i_a20.html
wystarczy podmienić płytkę w kluczyku i działa
Pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/item206980683_al ... i_a20.html
wystarczy podmienić płytkę w kluczyku i działa
Pozdrawiam