wycie z tylu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

hakerek3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

wycie z tylu

Post autor: hakerek3 » śr cze 06, 2007 14:25

witam.

problem polega na tym ze co kilka dni cos mi zaczyna wyc po przekroczeniu predkosci 40 km/h. myslalem ze moze to byc lozysko ale przeciez lozysko byloby slychac caly czas. ciekawe jest to ze na to wycie pomaga delikatne zaciagniecie recznego: podciagam kilka centymetrow do gory i cisza, opuszczam spowrotem i dzwiek wraca :crazy: skutecznym sposobem jest energiczne zaciagniecie recznego na ulamek sekundy podczas jazdy... czy ktos mial podbny przypadek? prosze o wszelkie sugestie jak sie za to zabrac...

Awatar użytkownika
damian-ppp
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: damian-ppp » śr cze 06, 2007 14:31

Ja miałem coś odrobilkę podobnego... Niestety zanim się zorientowałem o co chodzi to miałęm nakładki do wymiany... Mianowicie pękła mi śrubka która mocuje szczęki hamulcowe i szczęki obcierały się bokiem o bęben... Może to być przyczyną albo mogła pęknąć Ci sprężyna od ręcznego... Znajduje się ona również w bębnie... Spróbuj przysłuchać się z której to strony i zdejmij bęben wtedy zobaczysz co się tm dzieje... Wydaje mi się, że mogła puścić ta śrubka (gwoździk) ze sprężynką, która utrzymuje szczęki...
Pozdrawiam

hakerek3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: hakerek3 » śr cze 06, 2007 14:37

narazie nie mam za bardzo czasu zeby posiedziec przy golfiku ale oblookam to dokladnie w wolnej chwili. dziekuje za rade. jak tylko znajde przyczyne to rozdam punkciki :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”