brak iskry
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
brak iskry
witam ... mam problem jak w temacie ... odpalilem samochód na jakies 10 min rozgrzał się i zgasiłem .. ponownie chciałem go odpalić ale już nie zaskoczył .... wykreciłem świecę by sprawdzić iskrę .. ale jej nie było .. podmieniałem cewkę na nową ... wymieniłem kopułkę .. palec .. przewód od cewki do aparatu... wymienilem aparat.... w ostateczności podmieniłem moduł i też nic .. gdzie może być przyczyna braku iskry ??
Może być nawet kostka od stacyjki.
rowniez sadze ze to moze byc kostka od stacyjki. One lubia sie troche przepalac jak sie dosc brudu nagromadzi. Niestety ale troche roboty z tym bedzie, jednak trzeba ja sprawdzic, bo z tego co piszesz to raktycznie wymieniles juz wszystko. A sprawdzales kabelki idace do cewki ? czy sie jakis nie zalamal czy cos ?
- krzaś
- Użytkownik
- Kontakt:
odp
Witam. Sprawdz przekaznik głównego napiecia. miałem taki sam problem jak ty tylko w 3.
Co okazało sie przepalił sie przekaznik. powinien byc w skrzynce bezpieczników w 3 to nr 30 a jak w 2 to niewiem.
Co okazało sie przepalił sie przekaznik. powinien byc w skrzynce bezpieczników w 3 to nr 30 a jak w 2 to niewiem.
-
- Mały gagatek