Basowy głos wydechu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Basowy głos wydechu
Mam takie pytanie do Was.
Myślałem nad tym żeby dorzucić coś do układu wydechowego żeby brzmiał mi basowo ale niestety nie znam sie na tym wcale. Co lepiej założyć ( strumienice czy wydech). I w jaki sposób mam to założyć (chodzi o to czy np jak kupie tłumik to tylko wymienić ten krańcowy czy wywalić tłumik środkowy). Mam gofla II (1,3 gaźnik, 1987r).
Myślałem nad tym żeby dorzucić coś do układu wydechowego żeby brzmiał mi basowo ale niestety nie znam sie na tym wcale. Co lepiej założyć ( strumienice czy wydech). I w jaki sposób mam to założyć (chodzi o to czy np jak kupie tłumik to tylko wymienić ten krańcowy czy wywalić tłumik środkowy). Mam gofla II (1,3 gaźnik, 1987r).
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
dokładnie...koonrad pisze:dobry efekt uzyskasz wstawiajac tłumik końcowy(Ulter ładnie buczy)
Może bez przesady, bo przeglądu potem może nie przejść... Zmiana końcowego powinna wystarczyć...koonrad pisze:i wycinając środkowy tłumik.
\(O8o)==®==(o8O)/
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
niekonieczniePinhead pisze:Jak wytniesz środkowy tłumik to będzie tak ryczało że łeb pęknie (tzw. wiocha).
u siebie też wstawiłem basowy tłumik i się okazało, że nic nie buczał basowo, dopiero po wycięciu środkowego tłumika zaczął mruczeć.
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
Rowniez polece ci zmiane tylkno ostatniego tlumika zostawiajac reszte. W innym przypadku halas bedzie do zniesienia tylko w powolnych jazdach miejskich a na trasie przy wyzszych predkosciach bedzie nie do zniesienia, nawet audio nie bedzie sensu zalaczac.
Polecam tlumiki ULTER, sa w przystepnej cenie i nie wyja jak tandety z gieldy typu KM MALON czy cos takiego.
Polecam tlumiki ULTER, sa w przystepnej cenie i nie wyja jak tandety z gieldy typu KM MALON czy cos takiego.
-
- Nowicjusz