jakie obroty silnika? help!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jakie obroty silnika? help!
Witam
mój silnik to 1.8 RH (gaźnik). jakie standardowo te silniki powinny miec obroty, 800 czy moze 1000?! jeszcze tylko wspomne ze na wolnych obotach wskazowka obrotomierza caly czas sie chwieje pomiedzy 800 a 1000. dzieki pozdrawiam

KERAJ
Re: jakie obroty silnika? help!
witamKERAJ pisze:Witammój silnik to 1.8 RH (gaźnik). jakie standardowo te silniki powinny miec obroty, 800 czy moze 1000?! jeszcze tylko wspomne ze na wolnych obotach wskazowka obrotomierza caly czas sie chwieje pomiedzy 800 a 1000. dzieki pozdrawiam
tez mam taki silnik (nareszcie kogos znalazlem), ja niestety nie mam obrotka ,ale taz mi potrafi zgasnac na zimnym , po drugim uruchomieniu jest juz ok.
napisz cis wiecej o tym silniku , ja mam skrzynie 4+E
interesuje mnie spalanie , v-max, czy masz gaz i jak chodzi na min ????
itp.
pozdr.

KERAJ
witam spalanie masz zadowalajace ,a co do v-max to 170km/h i jeszcze sie rozpedzal ale droga do biskupca nie jest za bardzo.........
skrzyna....... to co zauwazylem to na E spadaja mi obroty tylko , jako bieg to bym tego nie nazwal.(chyba na "4+E" ma lepszego kopa)
mi w miescie ok 10l.
pozdr.
p.s . ale slabo sie znam na golfach od niedawna mam
skrzyna....... to co zauwazylem to na E spadaja mi obroty tylko , jako bieg to bym tego nie nazwal.(chyba na "4+E" ma lepszego kopa)
mi w miescie ok 10l.
pozdr.
p.s . ale slabo sie znam na golfach od niedawna mam