1,3 NZ Pompa paliwa padla i jaka kupic??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
djb
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

1,3 NZ Pompa paliwa padla i jaka kupic??

Post autor: djb » sob maja 26, 2007 11:49

cze

1,3 NZ 1990r
samochod stal jakis czas nie jezdzony w garazu :), wczoraj wyjechalem, przejechalem ze 7km, poszedlem cos zalatwic, wracam odpalam, sekunde zaskoczyl i koniec, rozrusznik kreci, silnik nie pracuje :grrr: , iskra jest, po zdjeciu przewodu paliwowego w silniku nie pompuje wcale paliwa przy przekrecaniu kluczyka, pompa w zbiorniku chodzi, dolna dostaje prad ale cisnienia nie daje, wiec wyglada na to ze padla (tak z ciekawosci ktory to przekaznik jest od pompy??)
i teraz wlasciwe pytanie co myslicie o takiej pompie za 200zł http://www.allegro.pl/item198320419_pom ... do_lt.html (jak to sie sprawuje i czy w ogole warto kupowac), bo oryginal z deka za drogi 700zł nie kalkuluje sie mi wcale

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » sob maja 26, 2007 19:46

djb, wygląd taki sam jak oryginału ale jeszcze zależy tu nr silnika

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob maja 26, 2007 21:26

Mogę tylko napisać że ja pompę tej marki do GTI wsadziłem i chodzi rok bezawaryjnie, momo że auto zagazowane i zwykle są resztki w baku.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
djb
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: djb » ndz maja 27, 2007 10:28

chyba wiec sie skusze na ta pompe za 200,

nastepnego dnia jak silnik ostygl i temperatura powietrza spadla, to silnik odpalil i dziala dobrze, ktos pisal kiedys na forum o tym ze pompa mu padala i jak bylo chlodniej to dzialala normalnie, mozliwe to jest, bo zdurnialem i sam nie jestem pewien juz czy to pompa, objawy i diagnoza w 1 poscie
wezcie pomozcie, bo boje sie ze jak wyjade to znowu nie bedzie chcial odpalic

[ Dodano: Sro Maj 30, 2007 4:30 pm ]
up.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”