NIE ODPALA POMOCY! !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
NIE ODPALA POMOCY! !
Mam taki problem z furakiem. Wrociłem z trasy i zostawiłem auto. Przychodze za kilka godzin i nie chce odpalic. Sprawdziłęm przekazniki i bezpieczniki -jest ok. Iskra jest. Nie wiem co dalej sprawdzac. prosze o pomoc!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie wiem czy to samo jest u ciebie, jak u mnie cewka padła, to owszem iskra była, tylko że o wiele za słaba. Auto nie zapalało i sporo rzeczy wymyślałem zanim podmieniłem cewkę.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
cewki nie sprawdzisz, podmienia się na probę ze szrotu i jak ona winna to zaklada nową.elpolsa pisze:A jak to sprawdzic czy to cewka zanim kupie nową??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
sprawdz poprostu cewka da sie ja sprawdzic i to bardzo dokladnie potrzebowal tylko bedziesz miernika. odlacz wszystko od cewki podlacz omomierz do zaciskow 1 i 15 omomierz powinien ci wskazac od 0,52-0,76 OHM a na zaciskach 1 i 4 ma wyniesc 2,4-3,5 KILO OHM OCZYWISCIE MASZ CEWKE Z ZIELONA NAKLEJKA BO TAKĄ POWINIEN ZES MIEC pozdro
przemek-0401
- Paweł Marek
- V.I.P.