Szyba przednia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gozdus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Szyba przednia

Post autor: Gozdus » pn maja 21, 2007 21:05

Witam!!

Mam taki maly problem poniewaz zrobilo sie strasznie goraco to nie da sie wytrzymac w samochodzie bez dzialajacej szyby przedniej od kierowcy... Mam nastepujace pytanie. Temat byl kilkakrotnie poruszany na forum i nie ktorzy pisza ze sie da inni ze sie nieda. Sprawa wyglada nastepujaco. Mam silniczek od szyby elektrycznej tylnej lewej i czy da rade ja wsadzic do drzwi kierowcy? Jesli tak to czy podjalby sie ktos z Warszawy najchetniej jak najblizej Ząbek zrobic ta szybe za jakies rozsadne pieniadze?

Z gory wielkie dzieki za odpowiedz!!!

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maeko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: maeko » pt maja 25, 2007 15:59

silniczek to nie wsyztsko to jest cąły układ z prowadnicą i linką, w tylnej szybie masz inny skok szyby, innaczej szyba sie ukłąda więc nie bedzie pasował. Proponuje poszukać na allegro silniczek kompletny z prowadnicą z allegro z jakiegoś zgniota, Sam to założysz jeśli mechanika CI nie straszna ;]

...wiesz jakie to uczucie kiedy umiera w tobie pasja?

[img]http://maeko.idealan.pl/podpis22.png[/img]

Awatar użytkownika
Jerzas
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jerzas » pt maja 25, 2007 16:14

Gozdus pisze:Mam silniczek od szyby elektrycznej tylnej lewej i czy da rade ja wsadzic do drzwi kierowcy?
Nie powinno być problemów.
Ale faktycznie trzeba się upewnić czy to faktycznie silnik jest uszkodzony czy może sam podnośnik.
Czy jak naciskasz przycisk to słychać klikanie przekażników w drzwiach?
Jesli słychać, to czy przygasają światła, lub jesli silnikk przacuje to czy jest chwilowe zafalowanie obrotów?

Awatar użytkownika
Gozdus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Gozdus » ndz cze 03, 2007 22:16

teraz nie jestem w stanie powiedziec czy cos klika czy nie bo w drzwiach kierowcy nic niema niestety juz tylko pare kolkow co trzyma szybe:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”