Sonda Lambda (LOW SIGNAL) - 16515
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sonda Lambda (LOW SIGNAL) - 16515
Dziś trochę pogrzebałem przy swoich sondach. Już wiem, że to sonda przed katalizatorem ma jakiś problem. Wywala mi błąd 16515 (Lambda Low Signal). Wie ktoś czym może być to spowodowane?
- Street Fighter
- Mały gagatek

- Kontakt:
U mnie też był ten błąd. Kabelek od lambdy był ugnity, a potem lutowany. Elektromechanik powiedział że wywala ten błąd, bo kabel nie spełnia swoich właściwości. Wymieniłem i faktycznie błąd znikną.Rafit pisze:Wywala mi błąd 16515 (Lambda Low Signal). Wie ktoś czym może być to spowodowane?
Ostatnio zmieniony sob maja 12, 2007 23:17 przez Street Fighter, łącznie zmieniany 2 razy.
\(O8o)==®==(o8O)/
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
No właśnie też tak przypuszczałem, bo wcześniej miałem NO SIGNAL, a teraz mam LOW SIGNAL. Z tym, że ja miałem cięty kabel i jest on tam jakoś połączony. Słyszałem, że nie można niby łączyć kabli od sond w taki sposób, ale założoną mam jedną uniwersalną i chodzi dobrze na lutowanych kablach. A z tą przednią jest problem. Jest jakiś dobry sposób na połączenie tych kabli?Street Fighter pisze:Elektromechanik powiedział że wywala ten błąd, bo kabel nie spełnia swoich właściwości. Wymieniłem i faktycznie błąd znikną.
u mnie mam laczony na kostke i jakos zaizolowany przed wilgocia.
Jak kupilem gofra to sonda byla zwalona i kupilem nowa - przejechala ze mna 15k km i puki co jest okej
Na forum pare tematow o sondach juz bylo, moze poszperaj w wyszukiwarce
Byc moze chodzi o to ze jak sie to "zle" polaczy czy tam polutuje to opor kabla jest inny i zaczyna sie cos chrzanic, nie wiem nie jestem orlem z elektroniki 
pozdr.
Jak kupilem gofra to sonda byla zwalona i kupilem nowa - przejechala ze mna 15k km i puki co jest okej
Na forum pare tematow o sondach juz bylo, moze poszperaj w wyszukiwarce
pozdr.
[img]http://img530.imageshack.us/img530/6396/forum2lv0.jpg[/img]
------
ORYGINALNE części i akcesoria do VW !! Zapytaj na priv, ceny niższe niż w ASO !!!!
------
ORYGINALNE części i akcesoria do VW !! Zapytaj na priv, ceny niższe niż w ASO !!!!
No jutro jeszcze zejde na kanał i będę z tym walczyć. Czyli u ciebie jest na zwykła kostke taką do elektryki połączone tak. Jutro spróbuje tym sposobem i zobaczymy co z tego będzie.

Ps. Ile dasz za komplet oryginalnych obrysówek to może z auta zdejmekupie oryginalna obrysowke US w przedni zderzak do MK3