Światłą do jazdy dziennej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Światłą do jazdy dziennej
Hej
Mam takie pytanko. Co myslicie o swiatłach do jazdy dziennej? O montarzu ich do golfika jakie mozna zaomtowac? A moze macie jakies juz sprawdzone? Bo tak mysle zeby u siebie zalozyc
Mam takie pytanko. Co myslicie o swiatłach do jazdy dziennej? O montarzu ich do golfika jakie mozna zaomtowac? A moze macie jakies juz sprawdzone? Bo tak mysle zeby u siebie zalozyc
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 7b8740b47c
[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 11:10 ]
[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 11:10 ]
no niby tak ale taka video porada jest również przydatna jak ktoś np nie wie co się z czym jezobaczysz ile tego z instrukcja montarzu
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja dzisiaj w Motorze wyczytałem że od jesieni wchodzi nowy przepis: nie będzie już konieczności zapalania postojówek tylnich ze światłami dziennymi czy reflektorami w ciągu dnia. Będzie trochę prościej ze wszystkimi przeróbkami.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
w zasdzie tak. Ale takie podstawy jak montaż oczek czy wsuwek dla wielu mogą być pomocne. Poza tym porada dotyczyła MK3, światła dzienne Helli (jakie sa na allegro) akurat wchodzą nieźle zamiast dolnych kratek w zderzaku.piotr2 pisze:na tvn turbo podobno lipa byla
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
akurat kupiłem na allegro światła dzienne do MK3 i pasują w miejsce na halogeny, a że miałem spotkanie z psem to kierunkowskazy musiałem tez kupić nowe czyli zakupiłemPaweł Marek pisze:Poza tym porada dotyczyła MK3, światła dzienne Helli (jakie sa na allegro) akurat wchodzą nieźle zamiast dolnych kratek w zderzaku.
komplet hella kierunkowskazy+dzienne do MK3 (w dziennych zwykłe żarówki 21W), podłącza sie je do kostki włącznika świateł i jest w zestawie nawet specjalna wsuwka pasująca w to miejsce.
Musiałem tylko 2 diody dodać żeby zasilić pozycyjne (można tak zrobić żeby tylko tylne pozycyjne świeciły ale do jesieni jakoś wytrzymam a potem się zlikwiduje diody)