Wskaznik paliwa nie działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wskaznik paliwa nie działa
Mam problem ze wskaznikiem paliwa, na początku podnosił sie po przejechaniu kilku kilometrów, obecnie nawet po zatankowaniu do pełna nie podnosi sie wcale, jest to dla mnie duży kłopot, niechce bowiem stanac gdzieś np. "w szczerym polu". Czy ktos miał podobne objawy?? Gdzie jest wogole dekielek od baku? Czy to wina plywaka? Proszę o pomoc
musisz popatrzeć w bagażniku pod wykładziną jest taka czarna zaślepka metalowa(chyba 4 wkręty)tam popatrz moze kable pośniedziałe lub jakis sie odłaczył!!!sprawdz to czesto sie tak dzieje.zalej bak i powinien ruszyc ten wzskażnik.....a moze masz po prostu pusty bak...hehe
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
dobralem sie do pomy paliwa, ktora jest pod dekielkiem w bagazniku, dekielek był przykrecony na 3 zruby, z jedna pol dnia sie meczylem piskalem roznymi aerozolami odrdzewiajacymi az w koncu sruba ustapila. Przeczyscilem ta kosc nic tam sie raczej z nia nie dzieje, a moj problem nie zniknal, jak dostac sie do srodka baku, moze to wina plywaka??
Dzis dobralem sie do zegarow, a ze mialem juz kiedys wymieniane, wsadzilem te stare w starych dziala wskaznik paliwa, choc bardzo wolno sie podnosi. poradzcie jak to naprawic, ten silniczek prawdopodobnie jest uszkodzony, da sie cos jeszcze z tym zrobic?? POMOCY!!
[ Dodano: 13 Maj 2007 18:04 ]
Odpisze ktos w koncu??
[ Dodano: 13 Maj 2007 18:04 ]
Odpisze ktos w koncu??
możesz wymontować zegary z rozebraniem obudowy niema wiekrzego problemu jak i równiez wyjęciem wskaznika z z egarów jest on wcisnięty na bolcach do płytki sprawdz dokładnie czy niema pęknięc lub innych tego typu rzeczy
[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 18:17 ]
po wyjęciu zegarów można sprawdzić jeszcze czy wogóle napiecie dochodzi do pinów w kostce przyłączeniowej
[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 18:17 ]
po wyjęciu zegarów można sprawdzić jeszcze czy wogóle napiecie dochodzi do pinów w kostce przyłączeniowej
sprawdze to jeszcze tak jak mowisz, a wiesz moze ktore piny w kosci przy zegarach sa odpowiedzialne za odczyt ilosci paliwa??
A wlasnie bo nie wspominalem jeszcze o tym ze wymienialem tarcze na białe wlasciwie to naklejałem białe na stare do tego zdejmowałem wskazowki, ale po tym zabiegu było wszystko OK dopiero niedawno wystapił ten problem.
A wlasnie bo nie wspominalem jeszcze o tym ze wymienialem tarcze na białe wlasciwie to naklejałem białe na stare do tego zdejmowałem wskazowki, ale po tym zabiegu było wszystko OK dopiero niedawno wystapił ten problem.