tylne lampy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
tylne lampy
moze mi ktos pomoc w takim temacie
chcialem zrobic tylne lampy tak zeby caly dol swiecil ale elektryk ze mnie jak z koziej d..y traba wiec prosze o jakis instrukcje dla amatora linki czy jakie kolwiek podpowiedzi
dzieki
chcialem zrobic tylne lampy tak zeby caly dol swiecil ale elektryk ze mnie jak z koziej d..y traba wiec prosze o jakis instrukcje dla amatora linki czy jakie kolwiek podpowiedzi
dzieki
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jakto dół ? stopy tez ? nie kumamzajac pisze:moze mi ktos pomoc w takim temacie
dzieki
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zajac pisze:chodzi o to zeby swiecily wszystkie komory lampy stop pozycja i przeciwmgielne i zeby stopy swiecily mocniej w momencie nacisniecia hamulca
uu to juz kumam o co Ci chodzi , ale szczerze nie wiem po co Ci to , chcesz byc widoczny i nie przechodzic przegladów ? moze Ci ktos pomoze, według mnie wogole bez sensu, ale jak ksiadz woli.
[ Dodano: Pią Maj 11, 2007 1:34 am ]
ogolnie dałoby sie to zrobic chyba , tylko ze niektorzy maja jedno przeciwmgielne , a wtedy dziury nie ma w lampie i miejsca na zarowke w oprawce , nie wiem za pozno jest zebym myslal
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
zajac, Po pierwsze musisz mieć dwa miejsca na światła p/mgielne. Fabrycznie zazwyczaj było tylko jedno. Po drugie: w miejscu żarówki p/m 21W, musisz mieć żarówkę dwuwłóknową 21/5W. i do włókna 5W podłączyć kabelek od pozycyjnych(obie żarówki)
Dwa stopy zrobisz w/g tej porady.
http://vw-scene.info/porada2.html
Dwa stopy zrobisz w/g tej porady.
http://vw-scene.info/porada2.html
zajac pisze:zalezy mi na tym pierwszym zeby caly dol swiecil na swiatlach mijania
Tak to musisz zrobić, podłączenie jest proste. Będziesz miała dół na mijania, a w/g porady dorobisz stop.bodzio_j pisze:Po pierwsze musisz mieć dwa miejsca na światła p/mgielne. Fabrycznie zazwyczaj było tylko jedno. Po drugie: w miejscu żarówki p/m 21W, musisz mieć żarówkę dwuwłóknową 21/5W. i do włókna 5W podłączyć kabelek od pozycyjnych(obie żarówki)
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
z p/m luz mam po obu stronach
probowalem pomajstrowac ale nie czaje jak podlaczyc pod wlokno 5w kabelek zeby byly scalone ze swiatlem mijania
jestem ogolnie laikiem elektrycznym i nie mam pojecia jak probowalem sprawdzic jak to bedzie wygladac spalilem ze 4 bezpieczniki wlozylem kabelek w gniazdo swiatla mijania i poprowadzilem go do stopu i p/m , stop swiecil ale swiecilo sie wlokno 21 a p/m wogole nie swiecily
mogl czlowiek isc do a nie liceum tak to by se chociaz cos nauczyl
pomoze mi ktos jakimis wskazowkami
probowalem pomajstrowac ale nie czaje jak podlaczyc pod wlokno 5w kabelek zeby byly scalone ze swiatlem mijania
jestem ogolnie laikiem elektrycznym i nie mam pojecia jak probowalem sprawdzic jak to bedzie wygladac spalilem ze 4 bezpieczniki wlozylem kabelek w gniazdo swiatla mijania i poprowadzilem go do stopu i p/m , stop swiecil ale swiecilo sie wlokno 21 a p/m wogole nie swiecily
mogl czlowiek isc do a nie liceum tak to by se chociaz cos nauczyl
pomoze mi ktos jakimis wskazowkami
A jest jakaś porada, żeby dorobić ten drugi przeciwmgielny? Bo ja mam tylko jeden - lewy i kiedyś myślałem, że wystarczy zaślepkę tamtą plastikową wyłamać (co uczyniłem), wsadzić żarówkę i będzie świecić. Swoją drogą śmiałem się później ze swojej głupoty bo mogłem najpierw wsadzić żarówkę przy wyciągniętych wkładach, zobaczyć czy świeci, a dopiero później wyłamać ten plastik . Da się to jakoś zrobić tak żeby świeciło ?guti pisze:tylko ze niektorzy maja jedno przeciwmgielne
Green Madison:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3862683#3862683
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3862683#3862683
Jeśli masz 4 żarówki 21/5W (2 oryginalne, i dwie na p/m) to od włókna 5W oryginalnych pociągnij kabel do włókna 5W p/m. Do tego wystarczą dwa krótkie kabelki.zajac pisze:probowalem pomajstrowac ale nie czaje jak podlaczyc pod wlokno 5w kabelek zeby byly scalone ze swiatlem mijania
Od tego światła które masz pociągnij przewód do dodatkowej żarówki (przez szerokość auta)#Mateusz# pisze:A jest jakaś porada, żeby dorobić ten drugi przeciwmgielny? Bo ja mam tylko jeden - lewy
fajny pomysl z tym dolem Wiec musisz znalesc plusowe sciezki wlampie co odpowiedaja swieceniu poszczególnych zarówek o te które Ci chodzi nastepnie znalesc sciezke stopu i polaczyc ja diodami z tymi co maja Ci swiecic razem z ze stopem tylko musisz wlutowac diody w odpowiednim kierunku zebu stop nie swiecil sie jak wlaczysz przeciwmgielne I bedzie GIT !! Powodzenia