od czego to jest wałek ? A 026 3 ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

od czego to jest wałek ? A 026 3 ?

Post autor: guti » czw maja 10, 2007 15:26

Moze mi ktos pomoze ? jak to sprawdzic w jakich to silnikach bylo montowane ? Docelowo to mial byc z passata 2,0 od 94 roku w gore , model silnika ADY , ale jak po tym A 026 3 stwierdzic czy na pewno to jest ten walek od tego auta ? znalazlem w Etosie numer takiego wałka ale to jest tylko numer katalogowy 037 109 101 B i co mi po tym jak nie wiem czy ten A 026 3 jest od ADY ?

wow ale zamotalem :D

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw maja 10, 2007 15:34

Mam w serwisówce napisane że: wałek A026 jest do silnika 2E, a dalej że AGG ma identyczny wałek, więc ADY co jest pomiędzy nimi jeśli chodzi o datę produkcji będzie miał to samo. Cyfra 3 nie wiem co oznacza, ale w serwisówce pisze że nie było żadnych nadwymiarowych wałków, co najwyżej były głowice z panewkami wałka robione na część zamienną.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Rutazz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rutazz » czw maja 10, 2007 15:42

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw maja 10, 2007 16:04

czyli z tego wynika ze :
walek ABS jest taki sam jak OD RP to chyba jeszcze pamietalem , według tego co jest napisane na wałku to z tej tabelki wychodzi ze to jest od 2E ktory niczym sie nie rozni od ADY. Ale majac na uwadze to co napisałPaweł Marek, trzeba brac tez pod uwage ze to moze byc wałek od 2E , ale rowniez od AGG (choc nie wskazuja na to dane od kolegiRutazz, ) jednym słowem juz nie mam pojecia, wiem ze to jest juz na pewno od 2.0 , ale porownujac wszystkie mozliwosci jakie mamy czyli ze ten wałek jest od ADY , 2E , AGG to patrzac na dane wałka RP to duzo on sie rozni ? bo ja sie na tym nie znam , chcialem włozyc takowy, do tego jeszcze mysle o lekkim kole ( 30% mniej wazy podobno i kosztuje 140zł - oplaca sie ?? ) moze by to jakos jechalo z dołu lepiej.

Obrazek

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Rutazz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rutazz » czw maja 10, 2007 16:29

proponuje przeczytać i poszerzyć własną wiedzę;D tak jest chyba najlepiej

http://www.vwhobby.neostrada.pl/index.html

to z garbusów ale wyczaisz o co chodzi;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”