Szyba sie nie opuszcza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maras GT
- Mały gagatek

- Kontakt:
Szyba sie nie opuszcza
chodzi o elektryke szyb Interesował By mnie mechanizm podnoszenia!!! po nacisnieciu na guzik słychc tykniecie i nic wiecej:((( lewa szyba przednia
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 13:31 przez maras GT, łącznie zmieniany 1 raz.
do sprawdzenia cały mechanizm opuszczenia szyby, skoro jest tykniecie silnika to napiecie idzie do niego, trzeba rozebrać mech. i zobaczyć czy nie jest zblokowany,podepni silnik dla pewnosci na krótko i zobacz czy sie swobodnie obraca, podobny przypadek robiłem z kolegą w punto, wystarczyło wyczyscić i na samrować ślimak silnika i linki
- macbu
- Użytkownik

- Kontakt:
ja proponuje sciagnac gume miedz drzwiami a karoseria i zobaczyc czy kable nie sa połamane ... bo taki objaw tez jest gdy masy nie ma... a druga sprwa mogl Ci sie silniczek spalic - moduł napewno jest ok... dwie mozliwosci nic,,, tam raczej nic nie powinno zatrzec jezeli by tak bylo slyszalbys dzialanie silniczka jakies wymuszanie ale skoro tylko pstryczek to taj jako wyzej... ja sprawe elektrycznych szyb mam w palcy jak kupilem golfika dzialala jedan teraz wszytsko chula i musialem wymienic tylko silnik w przednich drzwiach a restza to kable byly poipoekane...
Macbu