Czesc
Mam problem polegajacy na braku mocy w moim vr6 mk3 92 rok 190 tys. Wydawało mi sie że wszystko OK ale podczas wizyty u znajomego mechanika mialem okazje przetestować Passata vr6 i wypadł porównywalnie a wagowo wychodzi 250 kg wiecej. Autko kupilem od "lalusia" który tak naprawde nie wiedzial co ma w garażu wiec opcja "zarżnięcia" odpada, nie mam problemów z obrotami ani z katalizatorem, który odtatnio wyciąłem na KTS'ie wszystko w normie wiec juz sam nie wiem. Ostatnio zauważyłem ze jak na jałowym biegu "powstawiam" mu kilka razy powyżej 5500 obr. i odpuszcze gaśnie!!! Ktoś wie o co chodzi???
Pzdr
Brak mocy w vr6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Chmielu
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
TakGizor pisze:czy na komp wyjdą błędy sond lub czujnika temp??
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
no witam Cie a ja Ci proponuje podlaczyc przeplywomierz powietrza ktory znajduje sie na przewodzie od powietrza zaraz za puszka z filtrem czesto sie zdaza ze przy wymianie owego foltra ludzie odginaja ten przewod i uszkadzaja taki malutki platynowy (drucik )ktory odpowiada za prawidlowa prace silnika jesli jest on uszkodzony to komputer przechodzi w tryb awaryjny i podaje zbyt bogata mieszanke i przez to autko moze byc slabsze ale skoro mowisz ze jezdzil tym jakis (lalus)to moze poprostu byc zamulony
...............
jaszcze mze byc uszkodzony regulator napiecia ktory znajduje sie na alternatorze i moze nie miec odpowiedniego ladowania co spowoduje zmulenie autka
pozdrawiam
jaszcze mze byc uszkodzony regulator napiecia ktory znajduje sie na alternatorze i moze nie miec odpowiedniego ladowania co spowoduje zmulenie autka
pozdrawiam