[mk3] Skrzynia biegów ... Proszę forumowiczów o pomoc...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[mk3] Skrzynia biegów ... Proszę forumowiczów o pomoc...

Post autor: Marihuana Man » śr mar 23, 2005 14:46

Otóż mam taki problem... Jeszcze rano miałem idealnie chodzącą skrzynię biegów... Chodzi mi o to, że była "zbita" to znaczy "trzymała się w kupie" :) Jak miała być 1 to była 1-nka jak chciałem wsteczny to żeby wszedł musiałem wcisnąć w dół i dopiero załadować wsteczny ... Aż sobie stanałem w samym centum na światłach i... wajcha mi lata jak chce.. Normalny flak... Teraz mam loterię czy wbiję wsteczny, 1, lub 3... Przyzwyczajony, że max lewo jest jedynka wbijam wsteczny:( ...
I pytam się co jest do roboty? Czy mogę się za to wziąć samodzielnie? Jeśli tak to na co zwrócić uwagę? Czy potrzebuję jakichś specjalnych narzędzi?
Z góry dzięki za odpowiedź...

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: [mk3] Skrzynia biegów ... Proszę forumowiczów o pomoc...

Post autor: Borys » śr mar 23, 2005 15:02

Marihuana Man pisze:Otóż mam taki problem... Jeszcze rano miałem idealnie chodzącą skrzynię biegów... Chodzi mi o to, że była "zbita" to znaczy "trzymała się w kupie" :) Jak miała być 1 to była 1-nka jak chciałem wsteczny to żeby wszedł musiałem wcisnąć w dół i dopiero załadować wsteczny ... Aż sobie stanałem w samym centum na światłach i... wajcha mi lata jak chce.. Normalny flak... Teraz mam loterię czy wbiję wsteczny, 1, lub 3... Przyzwyczajony, że max lewo jest jedynka wbijam wsteczny:( ...
I pytam się co jest do roboty? Czy mogę się za to wziąć samodzielnie? Jeśli tak to na co zwrócić uwagę? Czy potrzebuję jakichś specjalnych narzędzi?
Z góry dzięki za odpowiedź...
a skrzynia na linki czy na wodziki ??

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » śr mar 23, 2005 15:39

He he nie wiem :) ... A czego mogę się spodziewać w mk3 91r. 1,4 5 biegów silnik ABD pierwszy wypust...?

[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » śr mar 23, 2005 15:47

No dobra... Zajrzałem do książki... I skrzynia jest na wodzikach... Skrzynia typ 085 do silnika ABD

[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”