mkII 1,6kat 90r. - brak ssania?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mkII 1,6kat 90r. - brak ssania?
Mam problem z odpaleniem mojego golfa na zimnym silniku. Odpalam go na pełnym gazie i muszę tak go potrzymać chwilę bo inaczej gaśnie. Wydaje mi się że to jest przez brak ssania. Mój mechanik poddał się gdy zobaczł elektronikę przy gaźniku (pierburg 2EE). Podpowiedzcie gdzie szukać przyczyny i jak temu zaradzić.
- marsell
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zajrzyj na stronkę, na której umieściłem opis diagnostyki tego gaźnika.
http://republika.pl/chalcik/gaznik.htm
Powodzenia
http://republika.pl/chalcik/gaznik.htm
Powodzenia
Dzięki za pis gaźnika. W tygodniu nie mam czasu na zabawę więc zbieram jak najwięcej informacji.
W sobotę pobawię się swoim gaźnikiem. Kupiłem go miesiąc temu. Miał urwany przewód do sondy lambda. Czy po podłączeniu go muszę zresetować ECU czy sam sie połapie. Czy wystarczy że dołączę akumulator na jakiś czas aby się zresetował? Robiłem mu remont silnika ( wymiana pierścieni bo były zapieczone, panewki, uszczelki) i podłączyłem sondę. Przed remontem wystarczyło że odpalałem na pełnym gazie, puszczałem i pracował nawet w mrozach, czasami tylko schodził z obrotów i gasł. Teraz muszę się namęczyć, potrzymać na wysokich obrotach przez chwilę co nie jest chyba dobre dla silnika (bo musi mu się wszystko w środku ułożyć).
W sobotę pobawię się swoim gaźnikiem. Kupiłem go miesiąc temu. Miał urwany przewód do sondy lambda. Czy po podłączeniu go muszę zresetować ECU czy sam sie połapie. Czy wystarczy że dołączę akumulator na jakiś czas aby się zresetował? Robiłem mu remont silnika ( wymiana pierścieni bo były zapieczone, panewki, uszczelki) i podłączyłem sondę. Przed remontem wystarczyło że odpalałem na pełnym gazie, puszczałem i pracował nawet w mrozach, czasami tylko schodził z obrotów i gasł. Teraz muszę się namęczyć, potrzymać na wysokich obrotach przez chwilę co nie jest chyba dobre dla silnika (bo musi mu się wszystko w środku ułożyć).