[mkIII] Kontrolka Aibag-u
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkIII] Kontrolka Aibag-u
coż może oznaczać taka sytuacja: po załączeniu zapłonu zapala się kontrloka ABS i AirBag poa chwili gaśnie Abs a następnie AirBag po czym zapala się się znowu. Może ktoś miał już tego typu problem, wiem że sposób świecenia , mrygania itd tworzy jakiś zestaw kodów o błędach może ktoś ma dostęp do takiego zestawu kodów.
Albo błąd w sterowniku poduchy, albo padnięta "taśma" przy kierownicy.darlit pisze:tj napisałem kontrolka po przekręceniu zaplonu zapala się i tak moim zdaniem powinno być po czym po chwili gaśnie i po 2-3 sekundach zapala się na stałe.
nie grzebałem w instalacji anie tym bardziej przy kierownicy
dYZIO (nick: borbet)
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
Ja miałem cos takiego przy wymianie włącznikaów kierunków i wycieraczek Z tym ze po odłączeniu poduchy elektryk włączył zapłon i wskoczył błąd Tzn po podłączeniu do interface nie było błędu tylko wystarczyło odświarzyć sektor poduszek powietrznych i wszystko zgasło W twoim przypadku jak mówi kolega - pewnie taśma ci przerywa to jest najczęstrza przyczyna!
MORE POWER
Tąśma poduszku zintergrowana jest ze "ślizgiem" klaksonu i jest umieszczona pod kierownicą.darlit pisze:a gdzie jej szukać, jak jest oznaczona, a może można gdzieś znaleźć jakieś materiały nt temat z góry serdecznie dziekuję za pomoc
dYZIO (nick: borbet)