Problem z odpaleniem po myciu karoserii

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ryszard22
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem po myciu karoserii

Post autor: ryszard22 » ndz kwie 29, 2007 16:50

Witam was.
Mam problem z moim golfem 4, 1.4 benzyna. Nie znam się na mechanice więc może ktoś mi coś podpowie. MIanowicie po umyciu samochodu nie chce mi odpalać ( mycie tylko kAROserii) - tak po 30 minutach po umyciu. Już raz mi się to zdarzyło, ale wtedy odpalił z popychu i potem odpalał i chodził dobrze. no i teraz znowu to samo. Dzieje się tak tylko gdy sam go myję (w myjni nie). Gdzie się może dostawać woda? jakieś zwarcie? coś nie tak z uszczelkami? Za podpowieź z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony ndz kwie 29, 2007 17:55 przez ryszard22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » ndz kwie 29, 2007 16:53

witaj na forum gdzies sie dostaje za duzo wody sprawdz ja wygląda komora silnika po takim twoim myciu (podszybie)

ryszard22
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ryszard22 » ndz kwie 29, 2007 17:06

dziejo pisze:witaj na forum gdzies sie dostaje za duzo wody sprawdz ja wygląda komora silnika po takim twoim myciu (podszybie)

tROCHĘ JEST WILGOCI, NIE WIDZIAŁEM JAK BYŁO OD RAZU, WIEC TERAZ MOGŁO WYSCHNĄĆ. A POWINNO BYĆ CAŁKOWICI SUCHE?

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » ndz kwie 29, 2007 17:13

normalne jest ze woda dociera w zasadzie wszędzie ale mozliwość jets taka ze na układ zapłonowy równiez niektóre elementy układu wręcz nie znosza wody kopułka palec cewka i trudno jednoznacznie stwierdzić co u ciebie nie gra gdyby się takie coś powtórzyło proponuję sprawdzić czy jest iskra na świecach wtedy bedziesz wiedział gdzie jest przyczyna

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”