Amortyzatory do wymiany, ale...?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adurweb
- Użytkownik

- Kontakt:
Amortyzatory do wymiany, ale...?
Witam.
Mam do wymiany 4 amorki, cały komplecik, bo walą mi jak dzwon w kościele. Ale teraz jest pytanie, czy ja mam zawieszenie obniżone w swoim? Chyba tak, bo mam felgi 15 cali i niskie oponki 195/50/15, więc jakie teraz muszę kupić amorki, żeby pasowały mi do moich kół? Czy mogą być standartowe, seryjnie montowane? Tak, żeby mi opony nie tarły, bo seryjnie są chyba 13 calowe felgi. Proszę o rady znających temat.
Z góry dzięki.
Mam do wymiany 4 amorki, cały komplecik, bo walą mi jak dzwon w kościele. Ale teraz jest pytanie, czy ja mam zawieszenie obniżone w swoim? Chyba tak, bo mam felgi 15 cali i niskie oponki 195/50/15, więc jakie teraz muszę kupić amorki, żeby pasowały mi do moich kół? Czy mogą być standartowe, seryjnie montowane? Tak, żeby mi opony nie tarły, bo seryjnie są chyba 13 calowe felgi. Proszę o rady znających temat.
Z góry dzięki.
to są koła przeznaczone do mk3 i na standardowym zawiasie , nawet jak jest troche zużyty już, to trzeć nie będzieadurweb pisze:Chyba tak, bo mam felgi 15 cali i niskie oponki 195/50/15, więc jakie teraz muszę kupić amorki, żeby pasowały mi do moich kół?
[ Dodano: Pią Kwi 27, 2007 13:51 ]
14' i 15'adurweb pisze:bo seryjnie są chyba 13 calowe felgi
zwykłe seryjne podpasuje bez problemu , tan rozmiar opon i felg jest dedykowany do mk3 , ja mam zwykły seryjny zawias i już jest "trochę" zużyty i nic nie obiera a mam ET 25adurweb pisze:Chodzi mi o to, czy do moich felg i opon 195/50/15 mogę założyć seryjne amortyzatory, czy muszę jakieś obniżone? Żeby opona nie tarła po nadkolu.
odradzam oszczędzanie , bo później znów będziesz musiał wymieniać , nie ma jak firmówki , lepiej dopłacić te 100 zł i mieć spokój na dłuuugi czas ,adurweb pisze:Teraz jest pytanie, czy zaoszczędzić 100 zł na komplecie i kupić tańsze, czy firmowe trochę droższe?
gazowe są stabilniejsze , na olejowych na zakrętach będzie się auto bardziej przechylało , ale będzie większy komfortadurweb pisze:I czy gazowe, czy olejowe?