Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mialem takie same objawy(mam ten sam przebieg), wyczytalem na forum ze pomaga regulacja ciegien skrzyni (koszt w aso vw 100zł). U Ciebie o tyle dziwne ze wymienili synchronizator i dalej to samo(moze uzywany byl niby dobry?). Zabieg regulacji poprawil dzialaniePablitto pisze:Jedynka wchodzi często na 2 razy - jak nie puszcze sprzęgła, wyrzuce na luz, i znów wrzuce jedynke, wchodzi jak w masło.. Kiedyś w jakimś porządnym warsztacie wymienili mi synchronizator 2 biegu, na inny używany (mój ponoć był ok), więc kasy nie wzięli za część, dodali oleju do skrzyni - było jakiś czas lepiej, potem nawet gorzej, dwójka potrafi zacharczeć przy wrzucaniu na wyższych obrotach.
Wymien go jeszcze raz bo wydaje sie byc przyczyna(kup oryginal-koszt nie duzy)Pablitto pisze: Niestety, po wymianie czujnika, wskazania temp. są dziwne - w trakcie jazdy wskazówka opada poniżej 75st, potem znów wzrasta do 90. Jechałem z podpiętym kompem - komp pokazuje to co wskazówka. Planuje sprawdzić ten czujnik, czy nie jest to jakiś uniwersalny, bo problem pojawił się od razu po jego wymianie..
W aso wołają ok.80zł za czujnik, zamiennik kosztował niecałe 30.. jeśli gra warta świeczki to wymieniemariosol pisze:mialem takie same objawy(mam ten sam przebieg), wyczytalem na forum ze pomaga regulacja ciegien skrzyni (koszt w aso vw 100zł). U Ciebie o tyle dziwne ze wymienili synchronizator i dalej to samo(moze uzywany byl niby dobry?). Zabieg regulacji poprawil dzialaniePablitto pisze:Jedynka wchodzi często na 2 razy .
będę musiał przetestować porade, może wreszcie kłopoty się skończą
Wymien go jeszcze raz bo wydaje sie byc przyczyna(kup oryginal-koszt nie duzy)Pablitto pisze: Niestety, po wymianie czujnika, wskazania temp. są dziwne
i u mnie mam teraz takie same objawy. po wymianie swiec i kabli tak zaczyna swirowac jak juz sie nagrzeje, wlasnie przy rownej jezdzie przy ok 2000-2100 obrotow jakby odcinalo paliwo albo zaplon cos w takim stylu. o dziwo wczesniej przed wymiana kabli takie efekty byly jak sie nagrzewal a pozniej juz dobrze. dzis specjalnie sprawdzilem i jak trzymam go na wiekszych obrotach powyrzej 3000 to jest ok.marianopower pisze:A u mnie zgoła inny problem.
1,6 AKL silnik póki sie nagrzewa to wszytko jest ok jak tylko wskazówka temp dojdzie do kreski jednej przed pionowym ustawieniem odczuwam cos w stylu jak by ktoś na chwile mi hamulec nadepnął i zaczyna się wariactwo.
Silnik przy energicznym dodawaniu gazu szarpie i nie przyspiesza płynnie potrafi nawet w czasie jazdy zgasnąć póżniej odpala ale trzeba dłużej pokręcić rozrusznikiem i rozlega się lekki wystrzał z rury.
Podpinałem do Vag i jest pojawia się tylko błąd 01177.
Zrobiłem już wymianę świec i czyszczenie i adaptację przepustnicy.
ja zakupilem w aso i nic zlego nie moge powiedziec,dziala bez zarzutu(juz rokPablitto pisze:W aso wołają ok.80zł za czujnik, zamiennik kosztował niecałe 30.. jeśli gra warta świeczki to wymienie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 80 gości