Czy w 1.8 RP są dwie pompy paliwa? Dziwne zachowanie silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.... tak czytam od początku ten temat i ciekawy jestem czy w moim Rp-ku też może być przyczyną ta druga pompka za zbiornikiem. Strasznie go szarpie jak jeżdżę normalnie ale ustępuje gdy wcisnę gaz do podłogi...
Mam zamiar podjechać do mechanika i sprawdzić ciśnienie paliwa.Mam nadzieje ze wtrysk jest ok...
Mam zamiar podjechać do mechanika i sprawdzić ciśnienie paliwa.Mam nadzieje ze wtrysk jest ok...
VW Golf II 1.8 => Volvo V40 1.9TD+=> VW Bora TDI VW Passat b5 2,8 syncro
jako że tamta nieaktywany a dotyczy RP-ka postanawiam sie podpiac 
A wiec po odpaleniu przez około minute chodzi ok ( przypuszczam ze jak chodzi ssanie) po tym zaczyna tracic obroty jak chce ruszyc to szarpie przerywa smierdzi benzyna po przełaczeniu na gaz jest wszystko OK W momencie kiedy silnik sie nagrzeje i przełacze na benzyne chodzi jakby nigdy nic
-sonda lamba na 100% ok sprawdzana
- niebieski czujnik Nowy hella
- zamnontowany kasownik
co jeszcze moze byc przyczyną ?

A wiec po odpaleniu przez około minute chodzi ok ( przypuszczam ze jak chodzi ssanie) po tym zaczyna tracic obroty jak chce ruszyc to szarpie przerywa smierdzi benzyna po przełaczeniu na gaz jest wszystko OK W momencie kiedy silnik sie nagrzeje i przełacze na benzyne chodzi jakby nigdy nic
-sonda lamba na 100% ok sprawdzana
- niebieski czujnik Nowy hella
- zamnontowany kasownik
co jeszcze moze byc przyczyną ?
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
w Rpku ?? dziwnekrxychu pisze:NGK 4 ro przewodowa

odpalalem, jak był zimny to przez kilkanascie sekund chodzil ok, a pozniej zaczal przeplatac , kichac prychac , az gasl. na gazie teoszke lepiej , ale palil jak smok,
zrob eksperyment, odepnij sonde wogole i zobacz czy cos sie zmieni

a w miedzyczasie poszukaj na forum ustawianie TPSa, moze tam masz cos przestawione ? to takie podstawy sa

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

guti, Chwytam sie wszytkiego każdej rady mimo ze z mechanika u mnie średnio dopiero sie ucze to próbuje . Wkładam w niego kase szpachluje maluje a on mi cały czas szarpie ;/ a to troche zniecheca ....
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 19:30 przez krxychu, łącznie zmieniany 1 raz.
bede jeszce próbował z tym,i kodami błyskowym
i zaglądaj od czasu do czasu do tematu w koncu mamy te same motory
wiec łatwiej mnie zrozumiesz

Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 19:46 przez krxychu, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to ty mnie szukaj w razie czegokrxychu pisze:bede jeszce próbował z tym,i kodami błyskowymi zaglądaj od czasu do czasu do tematu w koncu mamy te same motory
wiec łatwiej mnie zrozumiesz

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!