O swapie Pierburga 2E2 na WEBERA z Fiata 125p + ankieta :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
potrzebuje szybkiej pomocy chlopaki - pojezdzilem dwa dni bez problemow a dzisiaj strzelal dosc mocno przy dodaniu gazu ... potem juz odpalic nie chcial :/ swiece czarne jak smola ... po wyczyszczeniu odpalil i wrocilem do domu ... za bogata mieszanka? poziom paliwa w komorze plywakowej? mozna to jakos samemu podregulowac?
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a ja właśnie dziś zakupiłem BLOSa-tak więc już na dniach relacja z pierwszych jazd mk1 2.0 na gaźniku weber wyposażonym w lpg na BLOSie-muszę tylko zbudować nowy dolot, może uda się zbudować nowy gaźnik-wyliczony jak należy, czyli może być ciekawie, a co do gardzieli 27 mm też mam takową i postaram się ją wykorzystać jak mi tylko wyniki obliczeń pozwolą -może być ciekawie...
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
Hej. Ostatnio sprawdziłęm sobie spalanie w trasie wyszło ok 6,6l tylko tak do 120 km/h prędkość. czyli tyle samo jak nie mniej jak na 2EE.
A swoja drogą t-taz jak idą prace nad blosem??
Ostatnio braciak założył w Audi coupe 2.3 to nie ten samochód normalnie. I na gazie i na benie
A swoja drogą t-taz jak idą prace nad blosem??
Ostatnio braciak założył w Audi coupe 2.3 to nie ten samochód normalnie. I na gazie i na benie
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
na razie lipa- parownik który dobrze współpracował z mikserem, nie dał rady z blosem-starość nie radość, chwilowo założyłem BRC ale 70 kW-da się jeździć ale jest za słaby do 2.0 i czekam na parownik 100 kW który mam dostać jak kolega założy sobie parownik OMVL czyli na dniach powinny być już jakieś efekty
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
Witam
Mam problem bo zamontowalem dzisiaj webera. I mam problem z odpalaniem, jak nie dodam gazu to nie zapali. Jak puszcze gaz to mi gaśnie. Dodam tez , że nie zamontowalem jeszcze całego dolotu i widać jak od czasu do czasu strzelaja az z niego płomienie
Mam problem bo zamontowalem dzisiaj webera. I mam problem z odpalaniem, jak nie dodam gazu to nie zapali. Jak puszcze gaz to mi gaśnie. Dodam tez , że nie zamontowalem jeszcze całego dolotu i widać jak od czasu do czasu strzelaja az z niego płomienie
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
wszystkie dysze masz na miejscu, co do opisu to tak:Gashkas pisze:czy tam nie powinno byc jeszcze jednej dyszy ktora mozna by wykrecic? :/
- 1 laczysz z 3
- 2 to odma w 125p ale mozna ja zaslepic
- 4 to aparat zaplonowy w 125p ale ten tez zaslepiamy
- 5 to ZHS
- 6 dysza glowna paliwa 1 przelotu
a to czwarte cos to zwezka paliwa do urzadzenia wzbogacajacego przy pelnym obciazeniu (ta zlota rurka w drugiej gardzieli)Gashkas pisze:moze KamilW powie mi co to jest ... to czwarte cos
ewidentnie za bogato, albo masz pomieszane dysze, albo za wysoki poziom paliwa (np nieszczelny plywak) wszystko da sie zrobicswiece czarne jak smola ... po wyczyszczeniu odpalil i wrocilem do domu ... za bogata mieszanka? poziom paliwa w komorze plywakowej? mozna to jakos samemu podregulowac?
a jka bym chcial taki gaznik wstawic do 1.8 ok 140PS ?? zasili to ??
White Rally R16 MK I -viewtopic.php?t=67498
Pussy Wagon MK IV - viewtopic.php?p=3646082#3646082
A może poprostu podkręć troche wolne obroty a skoro ci strzela to musisz ustawić zapłon ja mnialeme juz duzo do czynienia z weberaem i ani razu nawet nie prychnołmaccciej pisze:Witam
Co do zasilenia 1.8 ja mysle że da rade już nie jeden śmiga na 1.8 (RP) a nawet na 2.0 (kwestia dobrania dysz i gardzieli)
Pis for lajf
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- Walus
- Gadatliwa bestia
no zobaczymy
White Rally R16 MK I -viewtopic.php?t=67498
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kumpel wzial sie za regulacje mieszanki i teraz jest w miare dobrze (przedtem tez byly strzaly w gaznik)KamilW pisze:ewidentnie za bogato, albo masz pomieszane dysze, albo za wysoki poziom paliwa (np nieszczelny plywak) wszystko da sie zrobicswiece czarne jak smola ... po wyczyszczeniu odpalil i wrocilem do domu ... za bogata mieszanka? poziom paliwa w komorze plywakowej? mozna to jakos samemu podregulowac?
Ostatnio zmieniony czw sie 23, 2007 11:54 przez Gashkas, łącznie zmieniany 2 razy.
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
okKamilW pisze:odezwij sie na gadu to sie dogadamy
edit: chlopaki, lata ktos z Was na 1,8 i weberku?
Ostatnio zmieniony czw sie 23, 2007 16:40 przez Gashkas, łącznie zmieniany 1 raz.