[mk2]Problem ze szkrzynką biegów.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tylko ze ja u siebie to musiałem wlać XERAMICa do skrzyni bo mi prawie wszystkie synchronizatory padły.A wymieniać się ich raczej nie opłaca.Zwłaszcza że mam skrzynie typu 5 biegów + E.Zadna rewela,poczekam i zobacze.Jak mi umrze na śmierć to pewnie se i silnik zmienie bo mam RF lub też na złom czy tam na części popchnę bo to już stare 19 letnie auto.
Reaktywacja tematu
Witajcie ostatnio ciezko zaczeła wchodzić jedynka i dwója Czy bedzie to synchronizator co to jest czy sam to naprawie ile kosztuje Skrzynia nie skrzypi było wszytko ładnie az nagle zaczeło cięzko wchodzić Moze olej juz sie zuzył ja nie wymieniałem 3 lata i ile nie był wymieniany wczesnsniej moze z 10 moze 15 tego nie wiem
Witajcie ostatnio ciezko zaczeła wchodzić jedynka i dwója Czy bedzie to synchronizator co to jest czy sam to naprawie ile kosztuje Skrzynia nie skrzypi było wszytko ładnie az nagle zaczeło cięzko wchodzić Moze olej juz sie zuzył ja nie wymieniałem 3 lata i ile nie był wymieniany wczesnsniej moze z 10 moze 15 tego nie wiem
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 14:09 przez krxychu, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś miałem problem z wyjącą skrzynią, zastosowałem różne specyfiki , wymieniłem olej ale to nie pomogło. W końcu wymieniłem skrzynię, mechanior zalał nowy olej jeden z tańszych. Skrzynia pracowała dobrze chodz biegi szczególnie 1 wchodziła ciężko i to sie nasilało. W końcu kupiłem olej Mobila syntetyk zalecany przez VW i od tamtej pory biegi wchodzą super , jedyneczka wchodzi bez oporu. Więc proponuję Ci wymienić olej tym bardziej że nie wiesz kiedy był wymieniany, może pomoże.Zalecany jest Mobil Syntetyk 75W90
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 14:56 przez mmksk, łącznie zmieniany 1 raz.