Wymiana żarówek wewnątrz samochodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt:
Oczadziałeś? roboty od cholery.
Cośmi się wydaje, że po wymianie żarówek na diody w podsufitce i w drzwiach, występuje tak duży prąd, że dioda poprostu zaczyna świecić. tylko dlaczego nie świeci po stronie kierowcy??
Cośmi się wydaje, że po wymianie żarówek na diody w podsufitce i w drzwiach, występuje tak duży prąd, że dioda poprostu zaczyna świecić. tylko dlaczego nie świeci po stronie kierowcy??
Reballing układów BGA!
Naprawy konsol XBOX, PS3, laptopów oraz wszelkich urządzeń z układami BGA!
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt:
Serdeczne dzięki Cinek za podsumowanie mojej skromnej osoby!
Faktycznie, nie mialem elektroniki w szkole
Doradźcie co zrobić a nie twórzcie teaorii...
Może wlutować rezystor, aby dioda zapalała się tylko przy otwartych drzwiach?
Czemu, jak wrócę do żarówki wszystko jest oki?
Przebicia mieć nie mogę.
Faktycznie, nie mialem elektroniki w szkole
Doradźcie co zrobić a nie twórzcie teaorii...
Może wlutować rezystor, aby dioda zapalała się tylko przy otwartych drzwiach?
Czemu, jak wrócę do żarówki wszystko jest oki?
Przebicia mieć nie mogę.
Reballing układów BGA!
Poradzilem Ci co zrobic, ja lubie jak mi wszystko dziala tak jak powinno i bez zadnego kombinowania, nawet jesli pociaga to za soba spory naklad pracy. Ja bym sprawdzil przewody idace od lampki. Cos musi byc nie tak w tym obwodzie skoro jedna strona dziala OK, a druga nie. Jeszcze nie montowalem LEDow w srodku auta i nie wiem jak sie beda zachowywac. Ktos pisal ze u niego nie przygasa calkiem dioda po wmontowaniu jej w podsufitke. Jak wymienie i spotkam sie z tym problemem, to bede mogl cos powiedziec, teraz pozostaje mi jedynie teoretyzowanie.
Moze jest to wina wlacznika w zamku?
Moze jest to wina wlacznika w zamku?
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt:
No nareszcie dobra rada.
Co do mikrostyku w zamku, to sądze, że jest dobry, po otwarciu drzwi, zapala się światło w podsufitce i dioda w drzwiach pali się mocnym światłem.
Po zamknięciu drzwi dioda w drzwiach przygasa (tak z 80% poprzedniego stanu) i lekko pali się dioda 42mm w pdsufitce. Coś gdzieś musi nie banglać, szzczególnie, że jak wstawie żarówkę zamiast diody w drzwiach, to wszystko wraca do normy:(
Co do mikrostyku w zamku, to sądze, że jest dobry, po otwarciu drzwi, zapala się światło w podsufitce i dioda w drzwiach pali się mocnym światłem.
Po zamknięciu drzwi dioda w drzwiach przygasa (tak z 80% poprzedniego stanu) i lekko pali się dioda 42mm w pdsufitce. Coś gdzieś musi nie banglać, szzczególnie, że jak wstawie żarówkę zamiast diody w drzwiach, to wszystko wraca do normy:(
Reballing układów BGA!
U mnie jest ten sam problem z tym że u mnie wszystkie diody w podsufitce nie gasną do końca.
W drzwiach wymienię jutro to napisze co i jak.
Ale jest to praktycznie nie widoczne muszę sie pobawić i powiem kiedy gasną do końca a kiedy nie.
Na razie wiem tyle że jak gasną do końca to słychać jak przekaźnik odłącza zasilanie.
Ralf vel. Cinek a ty nie mądrkuj sie tak kolego po fachu techniku elektroniku tylko podaj przyczynę
Moim zdaniem jest tak że komputer w niektórych sytuacjach podtrzymunie minimalne napięcie na żarówki (tylko nie bardzo wiem po co) i wtedy przekaźnik nie odłącza zasilania, a w innych przypadkach komputer odłącza całkiem zasilanie zarówek.
edit: Literówka
W drzwiach wymienię jutro to napisze co i jak.
Ale jest to praktycznie nie widoczne muszę sie pobawić i powiem kiedy gasną do końca a kiedy nie.
Na razie wiem tyle że jak gasną do końca to słychać jak przekaźnik odłącza zasilanie.
Ralf vel. Cinek a ty nie mądrkuj sie tak kolego po fachu techniku elektroniku tylko podaj przyczynę
Moim zdaniem jest tak że komputer w niektórych sytuacjach podtrzymunie minimalne napięcie na żarówki (tylko nie bardzo wiem po co) i wtedy przekaźnik nie odłącza zasilania, a w innych przypadkach komputer odłącza całkiem zasilanie zarówek.
edit: Literówka
Ostatnio zmieniony śr paź 17, 2007 23:05 przez Walec, łącznie zmieniany 3 razy.
[size=100][color=red][b]PlusGSM telefony dla firm 8-) jak by co call me 0-601-304-500 8-) [/b][/color][/size]
Niektóre Kobiety Są Bezcenne, Za Wszystkie Inne Zapłacisz Kartą MasterCard !
Powiem ci że mikrostyki w zamkach raczej są oki.cinek2004 pisze:Tez nie widze w tym sensu.Walec pisze:komputer w niektórych sytuacjach podtrzymunie minimalne napięcie na żarówki
Ja bym najpierw sprawdzil mikrostyki w zamkach.
Podbij i pochwal sie jak swieca te diodki, tez myslalem nad wymiana.
Podbije jak znajde chwilkę bo mega zarobiony jestem a na to piwo to sie już rok ustawiamy
[size=100][color=red][b]PlusGSM telefony dla firm 8-) jak by co call me 0-601-304-500 8-) [/b][/color][/size]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam. No własnie tak sie składa ze wczoraj ja równierz wymieniłem wszystkie zarówki na diodowe wewnatrz autka.. no i mam ten sam problem.. po przelączeniu tego przelacznika na stan "czuwania" te owe żarówki cały czas sie minimalnie swieca!! przy wlaczonym silniku równierz jak otwieram dzrzwi normalnie sie zapalaja.. ale po przekreceniu kluczyka powinny gasnąć..ale własnie minimalnie cały czas sie swieca co to moze byc? przy poprzednich zarówkach wszystko bylo wporzadku..