uU MNIE W GOLFIKU II TEN REGULATOR SILY HAMOWANIA ZNAJUJE SIE ZARAZ PRZY TYLNEJ OSI,JEST Z NIA POLACZONY SPRAZYNA
PRACA TYLNEJ OSI REGULUJE SILE HAMOWANIA PRZUD TYL
[ Dodano: 07 Lut 2007 10:39 ]
JA MAM PROBLEM Z LOZYSKAMI TYLNEJ OSI.
SZYBKO SIE ZUZYWAJA.
TERAZ JERZDZE NA KOLACH ZIMOWYCH 13/175,ALE LATEM GDY MAM 15/205
ZACZYNA SIE PROBLEM! MOZE KTOS WIE JAKA MOZE BYC PRZYCZYNA?
MOZE KOLA SA ZA DUZE?
GOLF II 9O r.
Z GORY DZIEKUJE I POZDRAWIAM.
Nagrzewające się koła przednie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no zamówiłem już przewody hamulcowe giętkie, tłoczek, zestaw naprawczy. Sprawdzałem czy się nagrzewa bardziej ośka niż koło i temp jest ta sama, tak że jutro biore się do pracy. JAk dojde co to było to napisze dzięki wszystkim za wskazówki.
[ Dodano: 21 Maj 2007 14:08 ]
wymieniłem uszczelki w tłoczkach, tłoczki ok nie porysowane, przewody giętkie wymienione, prowadnice zrobione tak że leciutko zacisk się przesówa, koła obracają się swobodnie, hamowanie jest ok, klocki nowe, tarcze nowe, odpowietrzone i dalej grzeje... nie mam już pomysłu HELP!!!
[ Dodano: 21 Maj 2007 14:08 ]
wymieniłem uszczelki w tłoczkach, tłoczki ok nie porysowane, przewody giętkie wymienione, prowadnice zrobione tak że leciutko zacisk się przesówa, koła obracają się swobodnie, hamowanie jest ok, klocki nowe, tarcze nowe, odpowietrzone i dalej grzeje... nie mam już pomysłu HELP!!!
Witam.
Mam ten sam problem co kolega wyżej. Przyłączam się do prośby o pomoc.
I jeszcze jedno pytanie czy przednie koło powinno tam samo lekko się obracać jak tylne?
Bo koła z przodu ciężko mi napędzić ręcznie tak aby obracały się same w okół własnej osi
Mam ten sam problem co kolega wyżej. Przyłączam się do prośby o pomoc.
I jeszcze jedno pytanie czy przednie koło powinno tam samo lekko się obracać jak tylne?
Bo koła z przodu ciężko mi napędzić ręcznie tak aby obracały się same w okół własnej osi
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 01:34 przez buczo_007, łącznie zmieniany 1 raz.
A zastanów się, pod co podpięte są koła z przodu: przeguby, półosie, układ różnicowy.I jeszcze jedno pytanie czy przednie koło powinno tam samo lekko się obracać jak tylne?
A pod co z tyłu? Pod nic. Więc sam sobie odpowiedz czy koła z przodu mają większy opór toczenia niż z tyłu.
Chyba że masz Syncro - ale też wówczas sam sobie odpowiedz:)
Pozdrawiam.