Silnik 2.0 8v 96 rok, brak lpg.
Kilka dni temu auto na odcinku 10 km zgasło 3 razy.Autem jezdze od ponad 2 lat i nie zdarzyło mi sie to nigdy, a tu nagle 3 razy pod rząd

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury - najczęściej znajduje się na króccu wychodzącym z głowicy - sprawdzasz mierzac opór (zimny 2-3 kOhm, ciepły 200-300 Ohm) - nie wiem jak jest dokładnie w 2.0 ale generalnie chodzi o to że komp nie ma dokładnej informacji o temperaturze silnika...MarcOrs pisze:heh ja mam cos podobnego tyle ze moj golfik gasnie tylko na zimnym silniku jak juz ma swoja temperature 90 stopni to wogole nie gasnie chodzi jak zyleta ,co mam sprawdzic bo nie widzi mi sie oddac auta do mechanika "specjalisty" bo znowu wyciagnom odemnie kupe kasy :/
- regulacja biegu jałowegomilek_22 pisze:witam mam pytanko. Mam golfa 1.3 na gazniku i problemem sa wolne obroty. z poczatku coś tam jeszcze trzymało a teraz jak dodam gazu i puszcze to momentalnie zgaśnie, a jeśli go zapale bez gazu to nachwile idzie ale nawet jak puszcze sprzeglo na luzie to zgasnie. co to może byc???
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 58 gości