Mk2 1.6 benz. pytanie o wymianę hamulców przód

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fibolek

Post autor: fibolek » pn lut 06, 2006 16:32

wporzo Pikus dobry z ciebie Forumowicz i pomocny dzięki doceniam to.

[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 23:02 ]
No i mam problem.Nie mogę odkręcić tego ustroistwa.Do tego na stronie pasażera tarcza pękła ale jeszce się nie rozpadła.Ale i tak nie jeżdżę bo strach.
A od strony pasażera śruby każda inna.I wszystko tak zapieczone i zafajdane że porażka.
Jutro jadę na warsztat niech mi to poluzują.

[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 16:19 ]
Ojciec wczoraj okręcił śruby.dzisiaj musiałem jechać na warsztat i wyciagli mi je.Musiałem kupić drugie tłoczki ze śrubami,bo samych śrub nie znalazłem.Koszty tarcze 100 + 80 zeta tłoczki+ 10 zeta usługa+ 12 zeta pierdoły.
Ojciec mi popieprzył te blaszki jak to maiść.

[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 16:36 ]
juz wiem dzisiaj rozkęciłem całkowicie jedno koło i zmieniłem jeden tłoczek(cylinderek) jutro ciąg dalszy czyli skręcenie tegp co odkręciłem/Oraz rozkręcenie drugirgo.No i odpowietrzenie te nowe tłoczki mają większą przerwę więc nie powinny trzeć klocki o tarcze jak wcześniej.Pozdro

[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 23:03 ]
Już wiem jak to ma iść a stare tłoczki mam tak zapieczone że nie chcą się cofa cofać.Wkładam te "nowe" one są cofnięte więc pewnie działają.

[ Dodano: Czw Lut 09, 2006 14:34 ]
Jeszce dzisiaj musze odpowietrzyć układ ale czekam na pomocnika.I mam nadzieję że nie zerwę odpowietrzników.Bo tym razem wezmę sprawy w swoje ręce.Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”