MK III SAMOCHÓD NIE DO ZAJEŻDŻENIA "MIT CZY LEGENDA&quo

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Arcturus
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Arcturus » pn gru 26, 2005 15:26

vario pisze:powiedzcie mi taka rzecz....bo spotkalem sie juz z dosc duza iloscia samochodow i zastanawia mnie jedno czy wszystkie 1.9 czy to D,TD,TDI leja olejem?? nie spotkalem jeszcze takiego diesla 1.9 z VW ktory by nie mial mokrej od oleju oslony pod silnikiem....przypadek czy normalka??
U mnie tez jest lekko wilgotna miska olejowa i osłona silnika tak ze chyba to norma !! Nie leje sie az tak zeby kapało tak ze nie ruszam narazie!
Wodac to taka cecha charakterystyczna he he ;-)

Awatar użytkownika
kulfi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kulfi » pn gru 26, 2005 16:24

mój mkIII daje rade

POMOGŁEM >>>>WYSTARCZY KLIKNĄĆ NA (POMÓGŁ)
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a27a21eb377a4053.html][img]http://images21.fotosik.pl/15/a27a21eb377a4053med.jpg[/img][/url] mój golf http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=87978 nowe foty str.2

greg

Post autor: greg » pn gru 26, 2005 19:50

ja mam suchą i miske olejową i osłonę, jedynie lekko wilgotne- przybrudzona głowica tuż pod osłoną klawiatury

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » wt gru 27, 2005 11:41

vario pisze:powiedzcie mi taka rzecz....bo spotkalem sie juz z dosc duza iloscia samochodow i zastanawia mnie jedno czy wszystkie 1.9 czy to D,TD,TDI leja olejem?? nie spotkalem jeszcze takiego diesla 1.9 z VW ktory by nie mial mokrej od oleju oslony pod silnikiem....przypadek czy normalka??
Na Słowacji zatrzymała nas tamtejsza drogówka octavią 1.9 TDi, postał chwilę na wolnych obrotach, tyle, żeby postraszyć zabraniem prawka i wziąć "na tacę", a jak odjeżdżał naszym oczom ukazała się plama oleju średnicy... prawie 1 m! A zatrzymał się na suchym.

MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!

pawell
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pawell » wt gru 27, 2005 12:38

MK III SAMOCHÓD NIE DO ZAJEŻDŻENIA "MIT CZY LEGENDA&quo
Kupiłem rok temu mk3, czy jest nie do zajeżdzenia tego nie wiem! Mysle poprostu ze trzeba o nasze VW dbac, wszystko o czasie wymieniac i jezdzic! POPROSTU JEZDZIC!!

Marcins237
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

VW

Post autor: Marcins237 » wt gru 27, 2005 18:29

to autko jest nie do zarżnięcia.Mam golfa 3 1.8 (90kM) z 1993r.Mój ojciec był pierwszym właścicielem a ja jestem drugim.wszystkie płyny wymieniane są na czas a jedyną "poważną usterką"był padnięty siłownik centralnego zamka:))auto bedzie napewno służyło mi jeszcze dłuuuuugie lata(ma dopiero przejechane 110tys.km:))Pozdrawiam wszystkich właścicieli VW.

Awatar użytkownika
Lukbro
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Lukbro » sob gru 31, 2005 15:44

Arcturus pisze:Moze i nie do zajechania ale generalnie auto to obraz jego własciciela(właścicieli) i jak było dbane takie jest!
Widziałem "maluchy" dwudziestokilkuletnie w stanie niemal idealnym a zdarzyło mi sie widziec równierz kilkuletnie "fury" (TOYOTA, VW) w stanie opłakanym zeby nie powiedziec agonalnym!!
Tak ze mimo ze istnieja auta lepsze i gorsze i VW nalezy z cała pewnością do tych drugich to czy auto jest "niedozajeżdzenia" zalezy praktycznie tylko i wyłącznie od jego właściciela!!
Pozdrawiam!!!
tak to racja tylko ze teraz rynek jest tak plynny ze czesto zmieniamy autka i wiekszosc z nich juz nawet nie pamieta wszystkich swych wlascicieli ;)

Mój ex-Parch : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=68377 ;-)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”