Jaki akumulator...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
taki 70-74Ah bedzie bardzo dobry
a co do marki to ja polecam Centre Plus (zawsze troche tansze od Futury a rownie bardzo dobre mialem 2 takie i zawsze spisywaly sie bez zarzutu po kilka lat) a takze akumulatory Banner ( ojciec w swoim ma juz kilka lat i zadnych problemow, ja rowniez w tym roku taki zakupilem, wg. znajomego co tym handluje obecnie najlepsze aku na rynku reklamacji na nie, nie mial, kazdy na polce jednakowej bardzo dobrej jakosci )
a co do marki to ja polecam Centre Plus (zawsze troche tansze od Futury a rownie bardzo dobre mialem 2 takie i zawsze spisywaly sie bez zarzutu po kilka lat) a takze akumulatory Banner ( ojciec w swoim ma juz kilka lat i zadnych problemow, ja rowniez w tym roku taki zakupilem, wg. znajomego co tym handluje obecnie najlepsze aku na rynku reklamacji na nie, nie mial, kazdy na polce jednakowej bardzo dobrej jakosci )
taki aku alternator jesli sprawny z doladowaniem nie bedzie mial problemu a co do samej pojemnosci to wszyscy producenci akumulatorow do tego modelu polecaja 70-74Ah wiec jak wlozy inny moze miec problem z ewentualna gwarancja ( zle dobrany itp.itd. )
w swoim aucie fabrycznie mialem rowniez 61Ah obecnie mam 62Ah i taki wystepuje w katalogach producentow akumulatorow tego sie trzymam i jest ok ( ale auto mam gole zero elektryki )
w swoim aucie fabrycznie mialem rowniez 61Ah obecnie mam 62Ah i taki wystepuje w katalogach producentow akumulatorow tego sie trzymam i jest ok ( ale auto mam gole zero elektryki )
Podlącze się do pytania kolegi ace-mati,
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
-
- Użytkownik
Wlać ponad plytki z 1cm-2cm te ktore są w komorach akumulatora po odkreceniu korka, mysle ze nie trzeba ladowac ,chyba ze aku jest nie doladowanyVW Golf II pisze:Nie chce zakladac nowego teamtu bo to nie ma sensu. Dzis chce dolac wody destylowanej do mojego aku i moje pytanie ile mam tego wlac?? I czy po wlaniu trzeba go ladowac czy nie??
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
-
- Użytkownik
dzieki. Bo wlasnie na necie pisza ze po wlaniu trzeba naladowac. I wolalem sie upewnicDzikuvip pisze:Wlać ponad plytki z 1cm-2cm te ktore są w komorach akumulatora po odkreceniu korka, mysle ze nie trzeba ladowac ,chyba ze aku jest nie doladowanyVW Golf II pisze:Nie chce zakladac nowego teamtu bo to nie ma sensu. Dzis chce dolac wody destylowanej do mojego aku i moje pytanie ile mam tego wlac?? I czy po wlaniu trzeba go ladowac czy nie??