Pod zatyczką jest znak jest do regulacji rozrządu.wie ktoś czy zielona zatyczka po prawej stronie silnika na dole (model gti 2E) to wlew do skrzyni biegów? Da sie jakos samemu sprawdzic poziom oleju w skrzyni?
5 pytań odnośnie GTI mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
licznikowo to mojej mamy corsą 1.0 leciałem 190km/h ale co z tego jak normalnie auto nie poleci więcej niż 160.....
z tego co udało mi się zaobserwować to użyteczna prędkość maksymalna gti 8v to ok 200km/h...mówię użyteczna bo do tylu spokojnie da się go rozpędzić i utrzymać taką szybkość....to że z górki będzie 220 czy nawet więcej to dla mnie nic nie znaczy.....
a w to że gti 8v bujnie się bez pomocy górki do 215-220 nie uwierzę....
z tego co udało mi się zaobserwować to użyteczna prędkość maksymalna gti 8v to ok 200km/h...mówię użyteczna bo do tylu spokojnie da się go rozpędzić i utrzymać taką szybkość....to że z górki będzie 220 czy nawet więcej to dla mnie nic nie znaczy.....
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
to nie musisz wieżyć, sprawdzałem nawet gps i pokazywał prawie 210 km/h, licznikowe 210 mialem na prostej.micab pisze:licznikowo to mojej mamy corsą 1.0 leciałem 190km/h ale co z tego jak normalnie auto nie poleci więcej niż 160.....
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.Co do pierwszego pytania to niewądpliwie wraz z wymianą paska rozrządu wymienić powinno się rolkę napinającą. Dobrze było by przy tym przebiegu skontrolować stan kół zembatych rozrządu (na wałku duże i na korbowodzie małe) ponieważ pasek nie tylko się wyrabia ale i owe koła się zużywają.
2.Co do oleju to każdy smaruje jak może ogólnie powiem tyle: Volkswagen zaleca Mobila- ale odradzam pełen syntetyk powieważ jest zarzadki i może Ci wypłukać nagary. Polecam pół syntetyk- ale w razie gdybyś zobaczył że po zalaniu półsyntetykiem zaczyna Ci go ubywać wtedy pozostaje tylko mineralny.
3.Hmmm.......... wydaje mi się że nie ma się nad czym zastanawiać. Tylko nową.
4.Co do klocków to kwestja zasobności portwela. Więc nie mogę Ci nic polecić.
5.Co do płynu to na rynku jest dostępnych wiele środków o podobnych własnościach, kwestja gustu i jeszcze raz portwela. Odradzam "koncentraty".
Posdrawiam
2.Co do oleju to każdy smaruje jak może ogólnie powiem tyle: Volkswagen zaleca Mobila- ale odradzam pełen syntetyk powieważ jest zarzadki i może Ci wypłukać nagary. Polecam pół syntetyk- ale w razie gdybyś zobaczył że po zalaniu półsyntetykiem zaczyna Ci go ubywać wtedy pozostaje tylko mineralny.
3.Hmmm.......... wydaje mi się że nie ma się nad czym zastanawiać. Tylko nową.
4.Co do klocków to kwestja zasobności portwela. Więc nie mogę Ci nic polecić.
5.Co do płynu to na rynku jest dostępnych wiele środków o podobnych własnościach, kwestja gustu i jeszcze raz portwela. Odradzam "koncentraty".
Posdrawiam
Wierz lub nie tyle było na liczniku. W sumie się nie dziwie że w to ciężko uwierzyć dlatego mowie zawsze ze to licznikowa prędkość. Silnik standard, koła teżmicab pisze:licznikowo to mojej mamy corsą 1.0 leciałem 190km/h ale co z tego jak normalnie auto nie poleci więcej niż 160.....