tylna wyczieraczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ciesze się że udało ci się z przednimi, sprawdze u siebie może to samo.bn_niedzwiedz pisze:W zwiazku z tylna to sie wk...wiam, bo bezpiecznik jest ok a ona dalej swoje! Czy do tylnej też jest jakis przekaźnik? Może to jego wina! Poszed łem do sklepu spyta z ciekawości ile kosztuje silniczek (myslałem ze upadne z wrażenia - nie było ono miłe niestety).
A powiedz mi czy tylna wogóle ci nie działa czy szwankuje??
Bo mi nie działała wcale i okazało się że miałem przerwany kable w tylnej klapie, wlektryk wziął 20 zł i śmiga jak głupia - sprawdź może to samo masz.
A jeżli silniczek to poszukaj na allego albo na szrocie - widziałem że są i napewno taniej niż w sklepie.
pozdr
Co do częstotliwości ruchów wycieraczek przednich to spróbuj przytrzymać np. 3 sek w dół (tryb czasowy) przełącz spowrotem na neutralny tryb i jeszcze raz na czasowy - powinny chodzić co 3 sek.bn_niedzwiedz pisze:Tak udało mi sie z przednimi wycieraczkami. Walniety byl przekaźnik 19 koszt 21 pln, Teraz mam czasowe wlaczenie wycieraczek ale jeszcze nie umie zmienic czasu miedzy machnieciami. Walcze teraz z tylna!Ciukier pisze:Bart i co udało Ci się uruchomić czasowy tryb w przednich wycieraczkach? bo mam podobny problem, tzn. jak włącze tryb czasowy to wycierazcki chodzą jak chcą, raz chodzą, raz nie chodzą.bn_niedzwiedz pisze:sprawdze ten bezpiecznik bo oswietlenie tablicy jest
Jak możesz napisz co było przyczyną, sprawdzę u siebie, bo wkur....a mnie to.
Pozdr
tak przynajmniej tłumaczył mi koleś, sam nie próbowałem bo jak wiesz nie chodzi mi czasówka.
Daj znać jak sprawdzisz.
Pozdr
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Ale ile kosztował?bn_niedzwiedz pisze:W zwiazku z tylna to sie wk...wiam, bo bezpiecznik jest ok a ona dalej swoje! Czy do tylnej też jest jakis przekaźnik? Może to jego wina! Poszed łem do sklepu spyta z ciekawości ile kosztuje silniczek (myslałem ze upadne z wrażenia - nie było ono miłe niestety).
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
U mnie nie ma problemów z włączeniem/wyłączeniem tylnej wycieraczki, ale mam inny problem, a mianowicie po wyłączeniu mojej wycieraczki zatrzymuje się ona w całkowicie dowolnym miejscu, za każdym razem w innym. Dzieje się to także w trakcie pracy przerywanej, po prostu wycieraczka porusza się do momentu zwolnienia przekażnika(w skrzynce bezpieczników) i nie wraca na swoje miejsce. Czy przy silniczku jest jakiś czujnik położenia wycieraczki?, może to jego wina?