[mk3] odpalanie TDI 1.9
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
polowa odpowiedzi jest taka :w ile sekund odpala moj diesel?nie o to chodzi. kolega sie pytal co dolega jego golfowi?moj kumpel mial cos takiego i nie wiem dokladnie ale jakas uszczelka poszla w pompie i paliwo sie cofalo do zbornika.krecil krecil az napompowalo paliwa i wtedy zapalal.teraz jest wszytko git.
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
nie, ustawia się go raz, przy np. wymianie rozrządu i wystarczy - jesli nie rozjedzie się rozrzad wszystko bedize ok.kto pisze:Mam jeszcze pytanie do ciebie w zwiazku z ECU, bo ono tez odpowiada za kat wtrysku, wiec jesli odlaczy sie akumulator, to pozniej trzeba jechac na komputer i go ustawiac?
wiekszośc tego typu błedów rejestruje ECU - szczegolnie odłaczenie róznych czujników, ale też np. zdjęcie klemy z aqu - ECU zapisze to jako błąd sporadyczny. Odpowiadając na pytanie to na diagnoze nalezy się wybrac, kiedy się dzieje coś nienormalnego. Super sprawą jest jak sie ma fejsik i samemu można sprawdzić błedy - polecam raz w miesiacu nawet sprawne auto podłaczyć w celu zczytania błedów - a jakies zawsze sie znajdą.kto pisze:Mialem takiego znajomego kiedys z silnikiem 1Z i on mowil mi ze jezdzi na komputer jak tylko nawet jakis czujnik ktos mu odlaczy np przy sprawdzaniu go. W jakich wypadkach powinno sie jechac na komputer i ustawiac ECU?
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB