Już ty sie tej drugiej śróbki nie tykaj

służy do ustawienia chwili w której otwiera się druga przepustnica. W zasadzie jest to ustawione (łącznie ze stopniem jej uchylenia) fabrycznie i trudno to ustawić właściwie w domu (ale da się ). Odpisz jeszcze, czy teraz silinik z tą nieprawidłową przerwą chodzi na wolnych (ciepły) czy je stracił. Jeśli stracił - wkręcaj śróbę z tyłu siłownika aż trzpień ją podeprze.
[ Dodano: Sro Lis 26, 2008 9:07 pm ]
I ne chce krakać, ale mam jeszcze gaźnik w domu na pamiątkę, niekompletny co prawda i w nim ta cienka śróba wystaje po obu stronach mniej węcej tak samo, a u ciebie po regulacji obrotów jałowych zimnego silnika jest wyraźnie sporo wykręcona. A to niestety mogłoby sugerować, że za bardzo w położeniu spoczynkowym uchylona jest przepustnica II- stopnia. Sprawa się zaczyna komplikować, bo dorwałeś chyba gaźnik z rozregulowanym co tylko się da.
Jak sobie nie dasz rady będę musiał ci poszukac jak ustawić tą drugą przepustnicę, gdzieś to miałem, nie wiem gdzie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.