[MK3] 1,9TDI - uwagi odnosnie użytkowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Pirat_666 pisze:Acha jeszcze jedno... Ile będzie kosztować wymiana tulei przy tylnej belce bo mi stuka... Mechanik na wymianie po sprowadzeniu powiedział, że to nic takiego i nic mu nie będzie ale mnie to zaczyna denerwować... Pozdr.
Miałem ten sam problem. Sama tulejka nie jest droga ( o ile pamietam 45 zl) ale jesli bedzie to robil mechanik to policzy ci za robocizne. Aby ja wymienic trzeba zdjac cala tylnia belke.(Przy okazji musialem wymienic urzadzenie rozkladu sily hamowania - 300zl). Wiec przyjemnosc zeby nie stukalo z tylu kosztowala mnie lacznie 450 zl z robocizna. W twoim przypadku mysle ze zamknie sie w 150zl. Pozdrawiam
- Pirat_666
- Mały gagatek
- Kontakt:
Noooo tuleja będzie zdecydowanie do wymiany (mam znajomego z warsztatem więc nie będzie tak źle:D). A zauważyłem jeszcze jedno. Mianowicie w tylnym prawym kole jak hamuję i zwalniam tak do 20km/h (przed bramką na przykład) słychać taki dziwny dzwięk. Ciężko mi go nawet jednoznacznie określić, coś jakby chrobotanie, czy bulgotanie;/ . Wydaje mi sie że to jakiś metal o metal. Nie wiem co to może być . Pozdrawiam.
Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Auta z Holandii mają wieksze pzrebiegi niż z Niemiec a tym bardziej niż z Polski.czerepacha pisze:pytajac o stan mialem na mysli to czy pojezdze tym autem a nie to czy wroce nim do Polski!! Czy auto za 2700 euro ma przejechane 350tkm czy moze nieco mniej!!
Co nie znaczy że sa w gorszym stanie...
Ja miałem wymiane paska rozrządu przy 210.000 ale oglądając pasek, mogłem stwierdzić ze był już popękany...
Tak więc autko ma ok. 300.000...
Ale przebiegiem się nie sugeruj...ja jechałem nim 22 godziny 160 - 180 km/h - silnik chodzi jak móweczka, odpala i chodzi równiutko...ma zbieranie
Czasami lepiej kupć szanowane 300.000 niż zajazda 180.000...
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!