Dziwny wyciek z ukladu wspomagania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

olek256
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: olek256 » sob maja 26, 2007 08:21

bede robil fotoporade ale poki co nie mam kiedy.... zawsze kiedy mam wolna sobote to zawsze jakas impreza wypadnie :D
btw.spotkalem sie z opinia ze tych siemeringow sie nie wymienia.... bo nie da sie ich wymienic bo niby ze to jest zaklepane fabrycznie.nie wiem jak to jest....ale dopuki nie rozkrece (moze za tydzien sie uda jak bedzie sloneczko ) to sie nie dowiem.

Nie ma tego dobrego, co by na zle nie wyszlo...

Pan instruktor nauki jazdy :bigok:

Awatar użytkownika
KrisGliv
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: KrisGliv » sob maja 26, 2007 14:16

Oki dzieki wielkie za dobre checi:) Jak na razie musze wymienic gume oslonowa maglownicy, bo moja juz jest w stanie oplakanym a wlasciwie to zostaly tylko szczatkowe jej fragmenty.Simering bede musial zostawic w spokoju nie zaleznie czy sie go da wymienic czy nie. Niestety nie dysponuje kanalem ani nie mam nawet takiej moliwosci niestety, a lezenie pod samochodem na ulicy i usilowanie wyciagniecia calej przekladni mi sie nie usmiecha poza tym graniczylo by to raczej z cudem - nie ma mnie w tej chwili w kraju wrrr... Odlaczylem dzis pasek od serva i zobaczymy jak jezdzi sie bez wspomagania mam nadzieje ze nie bedzie tragicznie.A teraz lece szukac tej oslony gumowej.
Pozdrawiam i zycze milej soboty.

olek256
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: olek256 » sob cze 23, 2007 18:23

heh, no i jestem po operacji...
nawet nie robilem zdjec bo sie nie oplacalo bo i tak nie ma sensu.
a wiec na poczatku meczylem sie jak odkrecic ta koncowke drazka.okazalo sie ze musze poluzowac nakretke kontrujaca(a myslalem ze jest przyspawana-przynajmniej tak to u mnie wygladalo :panna: ). Po rozcieciu i sciagnieciu strej gumy doznalem szoku. juz nie mowiac o tym ze zawiodlem sie na pewnej osobie... ehhh
Sprawa wyglada tak ze z magla wychodzi tlok a pozniej tak jak na pierwszym schemacie jest drazek w takim czym kulkowym(jak staw kolanowy :D ). duzo tam bylo takiej "mazi" no i plynu. po obejrzeniu tego wszystkiego postanowilem zobic maly test. chcialem sprawdzic gdzie mi cieknie ten plyn.
opdalilem auto i kazalem zonie krecic kierownica mocno w obydwie strony :)
Z tego tloczka nie zaobserwowalem zadnych wyciekow...(no, moze faktycznie tam cos sie slimaczy ale nie widzialem), natomiast z tego bolczyka co laczy 2 gumy( jednak go mam) przy skrecie w przeciwna strone delikatnie tryskalo plynem, ktory pradwopodobnie znalazl sie tam wczesniej(zostal wtloczony).patrzalem na siemering i jednak nie ma szans na wyjecie go.
poki co zalozylem tylko gume i bede obserowal co sie bedzie dzialo dalej.
poki co nie mam kasy na regenracje(zwlaszcza ze samo wywazanie alusow dzis kosztowalo mnie 50zl :hmm: ).
adam miales troszke racji... ale do konca nie jestem przekonany co do bytu tego plyu pod oslona....

Awatar użytkownika
KrisGliv
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: KrisGliv » ndz lip 01, 2007 22:44

olek256 pisze:Z tego tloczka nie zaobserwowalem zadnych wyciekow...(no, moze faktycznie tam cos sie slimaczy ale nie widzialem), natomiast z tego bolczyka co laczy 2 gumy( jednak go mam) przy skrecie w przeciwna strone delikatnie tryskalo plynem, ktory pradwopodobnie znalazl sie tam wczesniej(zostal wtloczony).patrzalem na siemering i jednak nie ma szans na wyjecie go.
Olo dokladnie tak jak piszesz. Tez zmienialem niedawno gume oslonowa na maglownicy i zauwazylem ze simering jest nie do wyciagniecia, przynajmniej na zamontowanej przekladni w samochodzie. Poza tym mysle ze na wyjetej tez nie jest za wesolo. Druga sprawa, piszesz ze nie zauwazyles wycieku pod guma ale tryskalo plynem z rurki laczacej obie gumy. U mnie tez bylo podobnie(wymienialem prawa oslone) bylo troche plynu ale nie lalo z tej strony wiec zdjalem gume prawa zeby zobaczyc co tam sie dzieje i okazalo sie ze nieszczelnosc jest u mnie po lewej stronie... A rurka laczaca po prostu sobie plyn przeplywa na druga strone.Tak wiec nie koniecznie plyn byl tam wtloczony jak piszesz. U Ciebie moze byc dokladnie to samo. Pytalem o regeneracje przekladni i w Gliwicach na gieldzie samochodowej biora 400 zl za regeneracje. Musisz tylko wyciagnac ja z samochodu.
Pytanie do Ciebie - duzo ubywa Ci plynu ze zbiorniczka?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lip 01, 2007 22:47 przez KrisGliv, łącznie zmieniany 1 raz.

olek256
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: olek256 » pn lip 02, 2007 00:01

KrisGliv pisze:Pytanie do Ciebie - duzo ubywa Ci plynu ze zbiorniczka?
no wlasnie nie patrzylem ale ostatnio dolalem jakies 300ml plynu (pierwszy raz)
KrisGliv pisze:okazalo sie ze nieszczelnosc jest u mnie po lewej stronie... A rurka laczaca po prostu sobie plyn przeplywa na druga strone
taka wersja tez wchodzi w gre.. :)

na razie, poki co obserwuje co sie bedzie dzialo a jak wyciek nei bedzie przeszkadzal w jezdzie to po prostu bede co jakis czas dolewal tego plynu az z tym nie zrobie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”